Το «παρών» έδωσε η εταιρεία αποσταγμάτων Τσιλιλής με τον νέο κωδικό ανθρακούχου ροζέ κρασιού, μεταξύ άλλων, στη φετινή έκθεση Xenia, που έλαβε χώρα στο Metropolitan Expo, από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου 2022.Η ατομική επιχείρηση Κωνσταντίνος Τσιλιλής, με έδρα τη Ράξα Τρικάλων και με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και εμφιάλωση τσίπουρου, ιδρύθηκε το 1989.

Ο Κωνσταντίνος Τσιλιλής

 

Μετά από μια έντονη ανοδική πορεία, το τσίπουρο και τα αποστάγματα σταφυλιού Τσιλιλή διακινούνται πλέον αποκλειστικά από την εταιρεία Β.Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ.

Αύξηση πωλήσεων πάνω από 23% το 2021

«Πράγματι, υπήρξε έντονη ανάπτυξη της εταιρείας τα τελευταία δύο χρόνια, με πάνω από 23% αύξηση στις πωλήσεις της», δήλωσε στο FOODReporter ο Σύμβουλος Εμπορικού Τμήματος της Τσιλιλής, Μανώλης Γιαμναδάκης, αναφέροντας επιπρόσθετα ότι παρ’ όλες τις δυσχερείς συνθήκες για την αγορά, η Τσιλιλής σημείωσε ανοδική πορεία. «Αναμένεται αύξηση πωλήσεων 15% για το τσίπουρο και 38% για τα κρασιά μας» υπογράμμισε επιπλέον ο κ. Γιαμναδάκης, σε ό,τι αφορά τις οικονομικές προβλέψεις για την τρέχουσα χρήση (2022).Όσον αφορά στην κατανάλωση κρασιού στην Ελλάδα, ο ίδιος παρατήρησε ότι παρόλο που η κατανάλωση του αυξάνεται αρκετά λόγω τουριστικής κίνησης, εντούτοις σημειώνεται παράλληλη μείωση στα ελληνικά αστικά κέντρα, καθώς πρόκειται για αρκετά κατακερματισμένη αγορά.

Τα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας περιλαμβάνουν τον Τύρναβο
«Με στόχο την επέκταση της παραγωγής του τσίπουρου και του κρασιού που διαθέτει η εταιρεία, κατασκευάζεται ένα νέο εργοστάσιο στον Τύρναβο, με επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι μεν λειτουργικό, αλλά δεν είναι επισκέψιμο ακόμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Γιαμναδάκης. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου υπολογίζονται μεταξύ άνοιξης και καλοκαιριού του 2023.

Πηγή: selfservice.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω