Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» σε ότι αφορά τον άνθρωπο που θα κληθεί να προχωρήσει στην ανασύνταξή της μετά την βαριά ήττα του περασμένου Οκτωβρίου. Και το «μένω μέχρι να φύγω» του Απόστολου Καλογιάννη την περασμένη Τετάρτη, ουδόλως φαίνεται να αλλάζει τα σχέδια των «μνηστήρων» που συνεχίζουν τις επαφές και τις βολιδοσκοποήσεις τους, κοιτώντας την επόμενη ημέρα.

Στις δεδομένες υποψηφιότητες συγκαταλέγεται αυτή του Ντίνου Διαμάντου. Μία υποψηφιότητα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και «ειδικό πολιτικό βάρος», αφού πρόκειται για ένα πρόσωπο προερχόμενο από τον δεξιό πολιτικό χώρο, που όμως κατάφερε να χτίσει καριέρα μέσα σε μία παράταξη με κυρίαρχα αριστερά χαρακτηριστικά.

Συνομιλητές του κ. Διαμάντου έλεγαν στο onlarissa.gr πως «η απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Συμπαράταξης είναι ειλημμένη» θέτοντας ως επιχειρήματα «την άριστη γνώση της πόλης και των θεμάτων της, τον πολιτικό του λόγο, αλλά και την πολιτική ισορροπία που μπορεί να φέρει στην παράταξη». Ότι δηλαδή είναι εκείνη η προσωπικότητα που μπορεί να κάνει και τις απαιτούμενες «διευρύνσεις» ώστε να μπει και πάλι η «Συμπαράταξη» σε τροχιά εξουσίας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας να ανοίξει τα χαρτιά του εντός του μηνός, κατά την επικείμενη συνέλευση της «Συμπαράταξης» που θα έχει ως αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του Οκτωβρίου. Και ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλοι που θα πράξουν το ίδιο με αυτόν, ανοίγοντας και επίσημα την προεκλογική περίοδο.

Εξάλλου, ο χρόνος μέχρι την διαδοχή είναι εγγύς, αφού όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Καλογιάννης βάζοντας ως ορόσημο την ολοκλήρωση της θητείας του στην ΚΕΔΕ, η αποχώρησή του πλέον τοποθετείται στα μέσα της ερχόμενης Άνοιξης.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω