Με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμυρού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, για τη συζήτηση εύρους θεμάτων.

Ακολούθησε η παρουσία του Δημάρχου στην προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα «Προοπτική ανάπτυξης του πολιτικού αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου και η επίδραση του στην Κεντρική Ελλάδα», που συνδιοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας με την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος καθώς και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Πριν τη συνεδρίαση της ημερίδας τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας με επικεφαλή τον πρόεδρο κ. Νασιακόπδηηηξουλο επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο, όπου εκεί τους υποδέχτηκε ο εκπρόσωπος του Αερολιμενάρχη κ. Κασσιώρας, ο οποίος έκανε μια περιληπτική ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του αεροδρομίου, τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία τοπικών δημοσιογράφων.

«Ήταν μια ενδιαφέρουσα ημερίδα, όπου μέσα από τις τοποθετήσεις των ομιλητών φάνηκε πως υπάρχει ανάγκη αξιοποίησης και ανάπτυξης του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου», δηλώνει ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.
«Το ζήτημα του αεροδρομίου δεν πρέπει να αφορά μόνο τη Μαγνησία, αλλά γενικότερα την Κεντρική Ελλάδα, καθώς αποτελεί κόμβο για όλη την περιοχή. Πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά και ως τοπική αυτοδιοίκηση να αντισταθούμε, ώστε να μην απαξιωθεί το αεροδρόμιο, δίνοντας βαρύτητα για την ανάπτυξή του» τόνισε ο Δήμαρχος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω