Στην επίσημη έναρξη της 2ης “Συνόδου Κορυφής Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού”, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Τομεάρχης Εσωτερικών  και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Λαρισαία Βουλευτής δήλωσε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση εκπροσώπησα σήμερα τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, στη “2η Σύνοδο Κορυφής Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού”, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κας Αικ.Σακελλαροπούλου, καθώς και δεκάδων Δημάρχων από όλο τον κόσμο.

Η Σύνοδος αποτελεί αφορμή να διατρανώσουμε ξανά, με στεντόρεια φωνή, ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για φασίστες.

Απόψε τιμούμε τους αθώους Εβραίους που τόσο βάναυσα ξεκληρίστηκαν. Στη μνήμη τους, έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη, ως αλάνθαστη πυξίδα αποφυγής απάνθρωπων θηριωδιών.

Το Ολοκαύτωμα αποτελεί διαχρονική “πληγή” στο σώμα της Ανθρωπότητας που θα αιμορραγεί στους αιώνες, υπομιμνήσκοντας τον υπέρτατη φρίκη και τον βαθύτατο πόνο, που δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ, για να μην επαναληφθεί ποτέ.

Η μάχη κατά του του αντισημιτισμού, του φασισμού, του ναζισμού, της ρητορικής μίσους, των διακρίσεων, κάθε είδους βίας, της ξενοφοβίας και άλλων μορφών μισαλλοδοξίας, παραμένει διαρκής και αταλάντευτη.

Ο αντισημιτισμός αυξάνεται ανησυχητικά, στην Ευρώπη και πέραν αυτής. Πριν ένα χρόνο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την 1ηΣτρατηγική της Ε.Ε. για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και τη διαφύλαξη της εβραϊκής ζωής, καθορίζοντας μια σειρά μέτρων που διαρθρώνονται γύρω από τρεις πυλώνες:την πρόληψη κάθε μορφής αντισημιτισμού, την προστασία και διαφύλαξη της εβραϊκής ζωής, καθώς και την προώθηση της έρευνας, της εκπαίδευσης και της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Στη σύγχρονη κοινωνία είναι σημαντική η επαγρύπνηση εναντίον του αντισημιτισμού στο διαδίκτυο, με ευαισθητοποίηση απέναντι σε θεωρίες συνωμοσίας, ρητορική μίσους και απειλές.

Η πρόληψη και καταπολέμηση του αντισημιτισμού σε όλες τις μορφές και σε κάθε τομέα πολιτικής, αποτελεί συλλογικό καθήκον μας.

Δεν ξεχνάμε το Ολοκαύτωμα. Θωρακίζουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς με ανθεκτικότητα. Το οφείλουμε σε όσους δολοφονήθηκαν και βασανίστηκαν,το χρωστάμε στους επιζώντες, το αξίζουν οι νέες γενιές ενός καλύτερου μέλλοντος.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω