«110 χρόνια από την Απελευθέρωση της Ελασσόνας. Τιμούμε σήμερα την ανδρεία και την αυτοθυσία εκείνων των ηρώων που πιστοί στα ιδανικά της πατρίδας έδωσαν την ζωή τους για την Ελευθερία.

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, η οποία ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό.

«Ο θρίαμβος των Ελλήνων επί των στρατευμάτων της οθωμανικής αυτοκρατορίας, στην ιστορική μάχη της 6ης Οκτωβρίου 1912, εδώ στην Ελασσόνα σήμανε την ολοκλήρωση της επανάστασης και την αρχή για την απελευθέρωση πολλών περιοχών της βορείου Ελλάδας, αλλά και τον εδαφικό και πληθυσμιακό διπλασιασμό της χώρας μας.

Ο ελληνισμός πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος προκειμένου να κατακτήσει την ανεξαρτησία του και αυτή τη θυσία τιμούμε σήμερα με σεβασμό και συγκίνηση για τα κατορθώματα των προγόνων μας. Όλοι αυτοί, οι αγωνιστές του παρελθόντος έβαλαν τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας χώρας ανεξάρτητης, σύγχρονης και δημοκρατικής με παγκόσμιο κύρος. Διδασκόμαστε από τους ήρωές μας τις αξίες της ενότητας, της συναίνεσης, της αυτοθυσίας και της προάσπισης των ιδανικών της πατρίδας και το μήνυμα αυτό είναι η δική μας απάντηση σε όσους μας προκαλούν, μας απειλούν και επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία.

Με τις επετειακές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Ελασσόνας, τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των απελευθερωτών μας, αλλά και δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να διατηρήσουμε άσβεστη τη φλόγα της ιστορίας, των αξιών και των παραδόσεων της πατρίδας μας.

Ο αγώνας και η θυσία των προγόνων μας, μας εμπνέει και μας καθοδηγεί», κατέληξε στη δήλωσή της η κα Μπίζιου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω