«Η κλιματική αλλαγή είναι, δυστυχώς, «εδώ» και μας έχει δείξει με τον πιο εμφατικό τρόπο τις σοβαρές συνέπειές της. Εμείς, στη Λάρισα και συνολικά στη Θεσσαλία, «πληρώνουμε» ακόμα, τις σημαντικές ζημιές, που προκάλεσαν Daniel και Ιανός. Είναι ανάγκη όλοι μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, να προστατεύσουμε το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του τόπου, αλλά, κυρίως, να διαφυλάξουμε την ανθρώπινη ζωή».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, προσερχόμενος στην Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Larisa Imperial, στο πλαίσιο του 1ουΠεριφερειακού Φόρουμ Βιομάζας, με θέμα: «Βιοενέργεια & Βιώσιμη Δασική Διαχείριση», προσθέτοντας:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ) ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση, σε ετήσια βάση, ενός φόρουμ με θέμα την αξιοποίηση δασικής βιομάζας για την παραγωγή βιοενέργειας, προϊόντων ξυλείας, στερεών βιοκαυσίμων – πέλλετ, βιοάνθρακα – biochar και προϊόντων βιοοικονομίας, καθώς έτσι θα μετριαστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα δασικά οικοσυστήματα της Χώρας».

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αυστριακής Πρέσβη, κας. Gerda Vogl, διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ), σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, το Εμπορικό Τμήμα Advantage Austria και τον Αυστριακό Σύνδεσμο Βιομάζας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αποσκοπεί στην άμεση επαφή και δικτύωση όλων των συντελεστών της αλυσίδας αξίας βιομάζας.

Κατά τη διάρκειά της, παρουσιάστηκε από Αυστριακούς ειδήμονες το αντίστοιχο μοντέλο αξιοποίησης δασικής βιομάζας στην Αυστρία, μίλησαν εκπρόσωποι Ελληνικών και Αυστριακών επιχειρήσεων και οργανισμών, ενώ πραγματοποιήθηκαν B2B (Business to business) συναντήσεις, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων Ελλάδας και Αυστρίας.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω