Με επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα άτομα της τρίτης ηλικίας ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος κύκλος ομιλιών του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Λάρισας – ΕΠΑΨΥ (ΕΣΠΑ 2014-2020) στα ΚΑΠΗ και τα Στέκια του Δήμου Λαρισαίων. Το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ της Φαλάνης καθώς και τα Στέκια των περιοχών της Ν.Πολιτείας, της Χαραυγής και της Νεράιδας.

Το θέμα των ομιλιών ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την άνοια και τη νόσο Alzheimer, τα συμπτώματα και τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου καθώς και τους παράγοντες κινδύνου. Επίσης το κοινό είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τη λειτουργία και τις παροχές του Κέντρου Ημέρας Άνοιας και να θέσει τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς του στους ειδικούς.

Το Κέντρο Ημέρας Άνοιας ευχαριστεί για τη συνεργασία και την υποστήριξη, τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βούλγαρη Σωτήριο, τον Προϊστάμενο Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας κ. Κυρόπουλο Θεόδωρο όπως επίσης και την Προϊσταμένη των ΚΑΠΗ κ. Κωστοπούλου Δήμητρα.

Το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας – ΕΠΑΨΥ επιχορηγείται στα πλαίσια της ενταγμένης πράξης «Επιχορήγηση “ΕΠΑΨΥ” για τη δημιουργία Ειδικού Κέντρου Ημέρας για Alzheimer στη Λάρισα» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση.» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και οι υπηρεσίες του είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες στο 2410257478 ή στο dcanoia@epapsy.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω