Το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας  υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με γιορτινή διάθεση. Έτσι σχεδίασε και υλοποίησε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά δημοτικού σχολείου (6 – 12 ετών).

Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Χρώματα και αρώματα των Χριστουγέννων» αναφερόταν στις γιορτές του Δωδεκαημέρου με έμφαση σε  χριστουγεννιάτικα θέματα από τη λαϊκή μας παράδοση, όπως οι κλαδαριές- φωτιές, το Χριστόψωμο, οι καλικάντζαροι, η ελληνική διακόσμηση- στολισμός, τα κάλαντα.

Το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Χρώματα και αρώματα της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων» φώτισε τις γιορτές του Δωδεκαημέρου με έμφαση στα ήθη και έθιμα της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, όπως η βασιλόπιτα, οι μεταμφιέσεις, τα λουγκατσάρια, ο αγιασμός των υδάτων, τα κάλαντα.

Τα προγράμματα βασίστηκαν στις αρχές της ενεργητικής μάθησης και στόχος ήταν τα 100 σχεδόν παιδιά που τα παρακολούθησαν, να παρακινηθούν να συνεργαστούν, να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν. Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιήθηκαν  στην  άρτια εξοπλισμένη αίθουσα «Ζήνα Πατέρα.

Οι κυρίες που οργάνωσαν και υλοποίησαν τα χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΛΕΛ, οι κκ Σούρλα Παναγιώτα, Καραγιάννη Γεωργία, Καραμανώλη Ουρανία, Καρατζά Μαρία, Μπαρμπούτη Αναστασία, Παπαμιχαήλ Αθηνά, με συντονίστρια την παιδαγωγό και μέλος του ΔΣ του ΛΕΛ κ. Κουτρούλη – Ντάκου Αγλαΐα καλωσόρισαν  και υποδέχτηκαν στο φιλόξενο περιβάλλον του Λυκείου τα παιδιά  για να περάσουν όμορφα και δημιουργικά κοντά στην παράδοσή μας.

Το ΛΕΛ είναι θεσμός συντήρησης και μετάδοσης της πολιτιστικής- πνευματικής κληρονομιάς μας. Το έργο του είναι ιερό καθώς μεταλαμπαδεύει στους νεότερους τον πολιτισμό των προγόνων. Ο σπόρος φυτεύτηκε, μένει να βλαστήσει και να δώσει καρπούς…

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω