«Η εντυπωσιακή προσέλευση των πιστών σε όλες τις λατρευτικές τελετές της Μεγάλης Εβδομάδος και της Αναστάσεως, αλλά, και στη συνέχεια, στις εορτές του Αγίου Γεωργίου και της Ζωοδόχου Πηγής υποδηλώνει τον ισχυρό δεσμό του ελληνισμού με τις παραδόσεις του και, πρωτίστως, με την Ορθοδοξία. Αποδεικνύει ότι η σχέση αυτή έχει ιδιαίτερο βάθος και αξία, και δεν μπορεί να διαρραγεί από όποια ιδεολογήματα επιχειρούν να μειώσουν τη σημασία της. Αντιθέτως, όπως διαφαίνεται από την κρίση που μαστίζει το ιδεολογικό πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, αλλά και την αγωνία μεγάλου τμήματος της Ευρώπης να διαμορφώσει μια ταυτότητα θεμελιωμένη και στις παραδοσιακές της αξίες, είναι αυτονόητη η ανάδειξη των χριστιανικών ριζών της Ευρώπης που διαμόρφωσαν καταλυτικά τον ευρωπαϊκό πολιτισμό». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, από τη μεγαλώνυμο ενορία της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στη συνοικία των Αμπελοκήπων της Λάρισας.

Ανήμερα της εορτής, μετά τον μεθεόρτιο Εσπερινό, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε λιτανεία της θαυματουργού Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας στους δρόμους των Ταμπάκικων με τη μπάντα του δήμου Λαρισαίων και τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Την εικόνα βαστούσαν κατά το έθιμο τα μέλη της συντεχνίας της Λαχαναγοράς που προσέφεραν τους άρτους για την πανήγυρη και συνδράμουν ουσιαστικά στο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας.

Την παραμονή της Ζωοδόχου Πηγής, ο Θεσσαλός πολιτικός επισκέφθηκε την Ελάτεια του δήμου Τεμπών, όπου πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, παρουσία του δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Μαϊμάρη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιάννη Ζάρρα, εκπροσώπου του ΑΤ Τεμπών, ενοριτών, αλλά και πιστών από τα γύρω χωριά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω