Στην 14η Γιορτή Πλιγουριού στις Χαλκιάδες, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών των Χαλκιάδων, σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων, παραβρέθηκε, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, επεσήμανε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά, βρίσκομαι στην όμορφη πλατεία των Χαλκιάδων. Φέτος, η γιορτή Πλιγουριού, συμπληρώνει 14 χρόνια επιτυχών διοργανώσεων και μας ενώνει όλους, μετά από την απουσία κάθε κοινωνικής εκδήλωσης τα τελευταία 2,5 χρόνια, λόγω των αποκλεισμών της πανδημίας, αποτελεί δε καταξιωμένο πλέον θεσμό-ορόσημο, για τα θερινά πολιτιστικά «δρώμενα» του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών του χωριού.

Πολύ μεγάλη συγκίνηση μας πρόσφεραν τα Χορευτικά τμήματα του Συλλόγου των Ποντίων Λάρισας, με την υπέροχη ζωντανή ορχήστρα του, που κάθε φορά μας συγκλονίζουν, με τον ήχο της Ποντιακής λύρας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε, με αφορμή της Γιορτής Πλιγουρίου των Χαλκιάδων, ότι το πλιγούρι δεν είναι μόνο ένα παραδοσιακό τοπικό προϊόν, που θέλουμε να διατηρήσουμε και στις επόμενες γενιές. Φτιάχνεται εξολοκλήρου από την επεξεργασία του σιταριού και αυτός είναι ο υψηλός συμβολισμός του , ότι η παράδοσή μας συνδέεται με τη Μάνα Γη.

Έτσι, το παραδοσιακό πλιγούρι, μας ενώνει ξανά με τη Γη και τον Τόπο μας. Έναν Τόπο που οφείλουμε να τον σεβόμαστε και να τον προστατεύουμε. Όπως πρέπει να προστατεύουμε κάθε αγαθό αυτής της Γης, τα δάση μας, τα ποτάμια μας, τα ρέματα και όλα όσα δεν σεβαστήκαμε , με αποτέλεσμα τις ολέθριες συνέπειες που τώρα έχουμε

Και εδώ, το χωριό των Χαλκιάδων και ο ευρύτερος Δήμος, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει καταστροφή από πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα, ως απόρροια της κλιματικής κρίσης, αφού δέχτηκε τα πλήγματα του Ιανού, με ορατές τις πληγές του ένα χρόνο μετά…

Σήμερα από τους Χαλκιάδες Φαρσάλων, στέλνουμε μήνυμα ενότητας, δύναμης και προοπτικής: τα Φάρσαλα είναι δυνατά, οι Χαλκιάδες είναι δυνατοί, έχουν δυνατούς ανθρώπους και δυνατούς παραγωγούς. Πρώτα ο Τόπος μας και οι Άνθρωποί μας!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω