Όλα δείχνουν ότι ανάμεικτες είναι οι αντιδράσεις και τα συναισθήματα των αγροτών μετά την ανακοίνωση των μέτρων που έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των αγροτών στο Μαξίμου το μεσημέρι της Τρίτης.

Βέβαια, για να διαπιστωθεί αν αποφασιστεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών θα πρέπει ι αγρότες της αντιπροσωπείας να επιστρέψουν στα μπλόκα ανά τη χώρα και να κάνουν νέες συσκέψεις έτσι ώστε να υιοθετήσουν μια κοινή γραμμή για το πως θα πράξουν από εδώ και μπρος.

Σε ότι αφορά το μπλόκο του Πλατυκάμπου στη Λάρισα, όπως αναφέρθηκε από το ΣΚΑΪ, οι αντιδράσεις είναι σε πρώτη φάση ανάμεικτες μεταξύ των Λαρισαίων αγροτών. Οι αγρότες πήραν τα κομπιουτεράκια ανά χείρας για υπολογισμούς σε ότι αφορά το φθηνότερο ρεύμα για 2+8 χρόνια. Αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, λένε οι παραγωγοί ότι θα περίμεναν τα 82 εκατομμύρια, να τα πάρουν εφάπαξ προκειμένου να έχουν ρευστότητα. Το να λάβουν τα 42 μπροστά και τα υπόλοιπα σε κάποιες λίγες δόσεις δεν του βολεύει. Επιπρόσθετα περίμεναν να ακούσουν για αφορολόγητο πετρέλαιο που προφανώς θα δινόταν στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, ίσως το 2025, κάτι που θα τους ικανοποιούσε περισσότερο.

Τέλος, αναμένεται νέα σύσκεψη των αγροτών στον Πλατύκαμπο στο μπλόκο, σήμερα το απόγευμα (πιθανότατα στις 5 μ.μ.) για να ληφθούν οι αποφάσεις.

Στο μπλόκο της Μακεδονίας οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτών είναι αρνητικές, ωστόσο αναμένονται οι συσκέψεις και έπειτα θα βγουν οι αποφάσεις.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω