Στην ενορία της Αναστάσεως του Χριστού στο προάστιο Kogarah του Σύδνεϋ εορτάστηκε χθες Κυριακή του Παραλύτου, η μνήμη του Αγίου Αχιλλίου, με την παρουσία πολλών Λαρισαίων πιστών.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία προεξήρχε ο Λαρισαίος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, που πλαισιωνόταν από τον εφημέριο του ναού, εξίσου Λαρισαίο, Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Γιάτσιο.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του, παίρνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή του παραλύτου και συγκεκριμένα από την φράση «Κύριε, ἄνθρωπον οὐκ ἔχω», ανέφερε πως “η παρουσία και η παρέμβαση του Χριστού αποτελεί απάντηση σε όλους μας όταν αισθανόμαστε μόνοι και εγκαταλελειμμένοι από τους ανθρώπους”.

Όπως επεσήμανε μάλιστα, “εκεί που μας καταλαμβάνει η απόγνωση και η απελπισία, ο Χριστός μας επισκέπτεται και μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε στη ζωή μας με την δίκη του παρουσία”, ενώ ο κ. Χριστόδουλος έκλεισε με αναφορά στο βίο του εορτάζοντα Αγίου Αχιλλίου και στα θαύματα που επιτελεί σήμερα στην πόλη του.

Να σημειωθεί, ότι ειδική αναφορά στους Λαρισαίους του εξωτερικού και της ξενιτιάς, έκανε χθες από τον μητροπολιτικό ναό κατά την πανήγυρη του Αγίου Αχιλλίου και ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος λέγοντας πως, «τους ευχόμαστε να επιστρέψουν γρήγορα να τους δούμε και να τους χαρούμε. Να νιώσουν τον τόπο, την πατρίδα τους και να αξιωθούμε και εμείς να χαρούμε τη θέα του προσώπου τους το οποίο στερούμεθα», κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.

Δείτε φωτογραφίες:

Αναστάσιος Βόπης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω