Ικανοποιητικά ήταν τα αποτελέσματα της διαβούλευσης της Novoville για την καθαριότητα στη Λάρισα, όπως αυτά παρουσιάστηκαν σήμερα, το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου.

Συνολικά στη διαβούλευση με θέμα “Θα θέλαμε την άποψή σας για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση στο Δήμο μας” που έτρεξε για διάστημα είκοσι ημερών (1-20 Νοεμβρίου 2022) συμμετείχαν 784 πολίτες, ενώ ο αριθμός χρηστών που είδαν την καμπάνια τουλάχιστον μια φορά ανήλθε στους 55.135. Σε αυτή υπήρξε αντιπροσωπευτική συμμετοχή και των δύο φύλων από τις περισσότερες συνοικίες της Λάρισας.

Το 56% συμφώνησε στην καθαριότητα της Λάρισας, με το υπόλοιπο 32% να στηρίζει πως μάλλον δεν είναι και το 12% να απαντά καταφατικά στο δεν είναι. Τα αιτήματα που κατατέθηκαν περισσότερο στην πλατφόρμα σύμφωνα με την Έφη Νιόμα (Marketing & Community Manager) αφορούσαν σε παρατημένα ογκώδη αντικείμενα, βλάβες σε δημοτικό φωτισμό, κομμένα κλαδιά, περισσότερους κάδους και καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων.

Να τονιστεί πως το 77% των Λαρισαίων απέρριψαν ευθύνες στους ίδιους τους πολίτες για την απόρριψη αντικειμένων στους δημόσιους χώρους, με το 81% σε άλλη ερώτηση να τάσσεται υπέρ των κυρώσεων σε όσους αποθέτουν ανεξέλεγκτα αντικείμενα στους δρόμους.

Από την σημερινή παρουσίαση επισημάνθηκαν οι ανάγκες για περισσότερη ενημέρωση του κοινού γύρω από το κομμάτι της καθαριότητας, για βελτίωση και αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και για ενίσχυση του δημοτικού προσωπικού.

Για το τελευταίο ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης που παρευρέθη στη συνάντηση ξεκαθάρισε πως: “Είναι ζήτημα της Κυβέρνησης κι όχι του δήμου. Με τις συνταξιοδοτήσεις και με την απαγόρευση προσλήψεων αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα στην υλοποίηση των προγραμμάτων”.

Εν συνεχεία, αναφερόμενος στα στατιστικά της Novoville έδωσε βάση στο συντριπτικό ποσοστό ικανοποίησης των αιτημάτων που υπολογίστηκε στο 97% καταλήγοντας πως: “Οι πολίτες λένε πως το πρόβλημα καθαριότητας ανήκει στους ίδιους… Πρέπει να υπάρξει μια σαφέστατη καμπάνια ευαισθητοποίησης ώστε ο πολίτης να μη θεωρεί μόνο καθαρή την πόλη αλλά να συμμετέχει και σε αυτή.”

Δείτε αναλυτικά την έρευνα της Novoville εδώ

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω