Στην εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στο χαιρετισμό της, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι:

«Εύχομαι, από καρδιάς, μια Καλή και Ευλογημένη Χρονιά, στη Διοίκηση και σε όλα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, σε κάθε εμπορική επιχείρηση του νομού μας, σε όλους όσοι ανταμώνουμε απόψε εδώ. Σε μια εορταστική μέρα όπως η σημερινή, μπορεί να γινόμαστε δυσάρεστοι, αλλά δεν γίνεται να κλείσουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα για την τοπική αγορά, μόνο ευοίωνη δεν είναι.

Οι μικρομεσαίοι έμποροι βρίσκεστε εγκλωβισμένοι στο “τρενάκι του τρόμου” της ιλιγγιώδους ακρίβειας. Το κόστος λειτουργίας των καταστημάτων σας έχει εκτοξευθεί, όσο η ενέργεια, τα ενοίκια αλλά και τα εμπορεύματα τραβούν την ανηφόρα. Ταυτόχρονα, η αγοραστική δύναμη των συμπολιτών μας έχει εξανεμιστεί, καθώς τα έσοδα δεν επαρκούν ούτε καν για τις ανελαστικές δαπάνες ενός νοικοκυριού.

Την ίδια στιγμή, ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης επιδίδεται σε επικοινωνιακές φιέστες “διαφήμισης” προϊόντων μεγάλων αλυσίδων, σε στημένες επισκέψεις συνοδεία καμερών και πρόθυμων “κλακαδόρων”.

Το νέο τοπίο που διαμορφώνουν οι μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες, συνδυαστικά με την άνθιση του ηλεκτρονικού εμπορίου και τις εξ αποστάσεως άυλες συναλλαγές, δημιουργεί αφενός μεν νέες προκλήσεις για την τοπική μας αγορά αφετέρου πρόσθετες ευθύνες για την

Πολιτεία, που καλείται να διασφαλίσει όρους υγιούς ανταγωνισμού, ώστε τα μικρά μαγαζιά της επαρχίας να μην γίνουν “μια χαψιά” στα “δόντια” ισχυρών κεντρικών “μεγαλοκαρχαριών”.

Η ανθεκτικότητα απέναντι στις διαδοχικές κρίσεις, η ενεργειακή επάρκεια, το υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον, η βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική με διακριτή τοπική ταυτότητα, αποτελούν τα ελάχιστα εχέγγυα που θα έπρεπε να έχουν προ πολλού διασφαλιστεί, για να ανασάνει η αγορά της Λάρισας, οι έμποροι, οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές και χιλιάδες οικογένειες που εξαρτούν την οικονομική τους επιβίωση από τα τοπικά εμπορικά καταστήματα.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε επεξεργαστεί μια ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων τόσο για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακρίβειας, όσο και για τη μακροπρόθεσμη ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, με καινοτομία, εξωστρέφεια και ανθεκτικότητα.

Γιατί η εμπορική αγορά του Τόπου μας, δεν είναι ένα άψυχο οικονομικό μέγεθος, αλλά είναι οι δικοί μας Άνθρωποι, οι πατεράδες και μανάδες που πασχίζουν “να τα φέρουν βόλτα”, τα νέα ζευγάρια που αγωνίζονται να χτίσουν μια καινούρια ζωή. Συμμετέχουν και δρουν στην τοπική κοινότητα , όπως έπραξαν πρόσφατα που συμμετείχαν καθοριστικά στην εκδήλωση για την εξάλειψη της κακοποίησης των γυναικών στη Λάρισα. Για όλους αυτούς, μπορούμε να κάνουμε πράξη μια ζωή με αξιοπρέπεια και ευημερία, που δεν θα εξαρτάται από την κρατική ελεημοσύνη των επιδομάτων.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω