Σειρά προβλημάτων που μετατρέπουν σε… οδύσσεια τη μετακίνηση προς τα Μεσάγκαλα, το Καστρί Λουτρό και την Κουλούρα, επισημαίνει η μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο Τεμπών, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνουν τα εξής: “Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών,η παράταξή μας, έθεσε υπ´όψιν του κ Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συνδετήρια οδός που οδηγεί στην Παραλία Αιγάνης (Μεσάγγαλα, Καστρί-Λουτρό, Παραλία Κουλούρας).

Ο συγκεκριμένος δρόμος λόγω της αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης,(έργο προγραμματισμένο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή), εγκυμονεί κινδύνους για την διέλευση των διερχόμενων οχημάτων για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των παραλιακών οικισμών.

Οι απαντήσεις του Δημάρχου στην επερώτησή μας για την αποκατάσταση του οδοστρώματος παραμπέμπουν στο «απώτερο μέλλον» χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα παρατείνοντας την αγωνία των κατοίκων της περιοχής καθώς και των επαγγελματιών της παραλίας.

Η κατάσταση που επικράτησε κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα και συνεχίζει να επικρατεί κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη και είναι ευτύχημα που δεν υπήρξε τροχαίο συμβάν.

Ο δρόμος στον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης έχουν στρωθεί πρόχειρα με αμμοχάλικα χωρίς να προχωρήσουν στην ασφαλτόστρωση αν και παρήλθαν περισσότεροι από 2 μήνες.

Έτσι η συνδετήρια οδός αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια καθώς η διέλευση των οχημάτων πάσης φύσεως είναι εξαιρετικά επικίνδυνη ακόμη και σε μηδενικές ταχύτητες.

Επίσης με την διέλευση των οχημάτων τα ελαστικά των αυτοκινήτων εκτοξεύουν χαλίκια προς όλες τις κατευθύνσεις με συνέπεια να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμών των πεζών και υλικών ζημιών στα οχήματα.

Συναισθανόμενοι και την αγωνία των επαγγελματιών ενόψει της θερινής περιόδου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή την ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση του οδοστρώματος.
Ζητάμε να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες πίεσης προς την ανάδοχο κατασκευάστρια εταιρία για την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης.
Ζητάμε ΑΜΕΣΑ όπως μεριμνήσουν μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών τους,στην υλοποίηση αποκατάστασης του οδοστρώματος για:

α)Την αποφυγή ατυχημάτων.

β)Την αποφυγή ταλαιπωρίας διαμενόντων και διερχόμενων οχημάτων και κατοίκων.

γ)Την δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής.”

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω