Σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ξεκινούν τα αθλητικά προγράμματα δωρεάν συμμετοχής που πραγματοποιεί η Αντιδημαρχία Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και η ΔΗ.Κ.Ε.Λ., σε συνεργασία με συλλόγους, ομάδες και φορείς της πόλης. Δεκάδες παιδιά αλλά και ενήλικες, που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση, εντάσσονται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια σε τμήματα αθλητισμού και παραδοσιακών χορών που υλοποιούνται στα κλειστά γυμναστήρια, στο δημοτικό κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας και στα γήπεδα ποδοσφαίρου της πόλης μας, περιλαμβάνοντας προπονήσεις Βόλεϊ, Μπάσκετ, Κολύμβησης, Ενόργανης Γυμναστικής, Ποδοσφαίρου και πολλών άλλων.

Η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της Πόλης που Μαθαίνει που ακολουθεί την παράδοση άλλων αντίστοιχων συνεργασιών, όπως το Κοινωνικό Φροντιστήριο, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων και την ισότιμη συμμετοχή των νέων σε εκπαιδευτικά προγράμματα και προσφέροντας ευκαιρίες άθλησης για όλους και όλες.

Για τις θέσεις που δεν έχουν ακόμη συμπληρωθεί, δίνεται παράταση της προθεσμίας έως 23 Ιανουαρίου. Όλοι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων θα λάβουν άμεσα τη σχετική ενημέρωση από τα σχολεία τους.

Υπενθυμίζουμε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα:

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 1. ηλεκτρονικά μέσω του site Δήμου : www.larissa.gov.gr ⟶ Μενού e-Υπηρεσίες ⟶ Διεύθυνση Παιδείας – Αιτήσεις ένταξης παιδιών – ενηλίκων σε Προγράμματα Άθλησης (https://www.larissa.gov.gr/el/e-upiresies/d-paideias-aithseis)

2. με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά τις ώρες από 8:30 π.μ. έως 1:30 μ.μ., στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος)

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1.Οικονομικά κριτήρια

2. Κοινωνικά κριτήρια – θα δοθεί προτεραιότητα σε οικογένειες που στηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του δήμου, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, γονείς με αναπηρία και οικογένειες που στηρίζονται από το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ, μετά από εκτίμηση κοινωνικού λειτουργού.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στα γραφεία της Δ/νσης Παιδείας, επί της οδού Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος.

Τα Δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

1. Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία).

2. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος έτους 2021.

3. Εκκαθαριστικό εφορίας φορολογικού έτους 2021.

4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

5. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κρίνει η υπηρεσία ότι θεωρείται απαραίτητο (διαζύγιο, γνωμάτευση αναπηρίας αρμόδιας επιτροπής, συμβόλαιο ενοικίου, κάρτα ανεργίας κ.α.)

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410680223 και στο e- mail: dops@larissa.gov.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω