Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή και ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο το 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Ένα Φεστιβάλ που διοργανώνεται από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας και στον χώρο του φιλοξενούνται εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής μαθητών προσφύγων, βιβλιοπωλείο, περίπτερο της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας (t shirts, posters,πολιτικό υλικό), θεματικά περίπτερα και κουζίνα με γεύσεις και από Συρία tabbouleh και mshabbak.

Σήμερα Παρασκευή το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει: 18.00 Παιχνίδια του κόσμου από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, 18.30 Workshop φεμινιστικής δημιουργικής γραφής σε κλασσικά παραμύθια «Το γέλιο της μέδουσας» από τη φεμινιστική συλλογικότητα «Μέδουσες», 19.30 Συζήτηση με θέμα: «Από την αορατότητα στο προσκήνιο. Άνθρωποι με πρόσωπο και φωνή, ζωές άξιες να βιωθούν», 21.30 Μουσική σκηνή: De facto, Ρεβάνς, Αλκμάν.

Για αύριο Σάββατο το πρόγραμμα έχει ως εξής:: 18.00 Παιχνίδια του κόσμου από το Πρόγραμμα Προαγωγής αυτοβοήθειας Λάρισας. 18.00 Πανθεσσαλική συνέλευση των κοινοτήτων αγώνα και αντίστασης για την υπεράσπιση της ζωής και των Κοινών (υγεία, διατροφή, νερό, ενέργεια). 18.30 Workshop φεμινιστικής δημιουργικής γραφής σε κλασσικά παραμύθια «Το γέλιο της μέδουσας» από τη φεμινιστική συλλογικότητα «Μέδουσες» . 19.30 Συζήτηση με θέμα: «Η δηκεοσινη δεν θα ήταν τόσο ανορθόγραφη αν η σιωπή μας δεν ήταν τόσο εκκωφαντική». Συμμετέχουν: Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων, Γιάννης Μάγγος, μέλη της φεμινιστικής συλλογικότητας «Μέδουσες». 21.30 Μουσική σκηνή: Τέχνη γειτονιάς, Ακραία αντίδραση και Renovatio.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω