Ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης των κτισμάτων για την κατασκευή από την εταιρία «Α.Α. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» ενός πρότυπου, για τα δεδομένα της Λάρισας, συγκροτήματος κατοικιών με εσωτερικό κήπο στην περιοχή της Νεράιδας.

Το νέο αυτό κατασκευαστικό project έρχεται να δώσει μια άλλη διάσταση στην οικοδομική δραστηριότητα και στην ίδια την έννοια της σύγχρονης κατοικίας στο κέντρο της πόλης.

Δεν είναι μόνο το ασύνηθες για τον αστικό ιστό μέγεθος του συγκροτήματος που θα ανεγερθεί σε ενιαίο οικόπεδο 3.000 τ.μ. και το οποίο θα αποτελείται από 34 διαμερίσματα σε τριώροφα κτίρια επί πυλωτής, συνολικής επιφάνειας επίσης 3.000 τ.μ. περίπου, αλλά η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από το σχεδιασμό του…

Τα επιμέρους κτίρια του συγκροτήματος αναπτύσσονται σε ένα νοητό «Π» που δημιουργεί ένα κεντρικό εσωτερικό κήπο στη φιλοσοφία των pocket parks που κατασκευάζονται σε όλη την Ευρώπη και πρόσφατα στην Αθήνα ώστε να δημιουργήσουν μικρά πάρκα ανάσας για τη γειτονιά.

Η έννοια της «γειτονιάς» αποτελεί το concept της «Α.Α. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ». Την αίσθηση της «γειτονιάς» φιλοδοξεί να προσφέρει η εταιρία στους μελλοντικούς κατοίκους δίνοντας έμφαση στην επαφή με το δημόσιο χώρο, τόσο του ίδιου του συγκροτήματος όσο και της εν γένει περιοχής, σχεδιάζοντας κτίρια μόλις τριών ορόφων που «αναπνέουν» ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν ως μικρή κοινότητα για τους ανθρώπους που ζουν στις επιμέρους κατοικίες.

Για την τοποθέτηση του project επιλέχθηκε ένα πλήρες οικοδομικό τετράγωνο, συνολικής επιφάνειας 3000 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Σαρίμβεη, Ιωάννη Λάτσιου (πρώην Εχεκρατίδος), Καρδίτσης και Βρυσίων, το οποίο είναι στις παρυφές του κέντρου – αρκετά μακριά από το συνωστισμό και το θόρυβο της πόλης αλλά και αρκετά κοντά για όσους θέλουν να το προσεγγίσουν πεζή  – και βρίσκεται στην προνομιακή θέση να έχει απέναντί του ακριβώς το Πάρκο Χατζηχαλάρ.

Η θέση του απέναντι από το πάρκο Χατζηχαλάρ δημιουργεί μια υπεραξία στην επένδυση καθώς προσφέρει στους Λαρισαίους τη δυνατότητα μόνιμης κατοικίας σε άμεση εγγύτητα με το πάρκο προσφέροντας ανοιχτό ορίζοντα και θέα σε πράσινο και ουρανό που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πόλη της Λάρισας. Οι «ανοιχτές» δε, όμορες εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής, δημιουργούν μια σπάνια ποιότητα ζωής μέσα στο κέντρο της πόλης.

Η «Α.Α. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» με το νέο της εγχείρημα φιλοδοξεί να διαμορφώσει μια νέα τάση για το πως μπορεί κανείς να ζει στη πόλη.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πωλήσεις των διαμερισμάτων για τους Λαρισαίους που ενδιαφέρονται να ζουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους μέσα στο πράσινο και να βλέπουν ουρανό σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης. Για αυτούς που θέλουν να προσφέρουν στις οικογένειες τους μια ουσιαστική ποιότητα ζωής σε κατοικίες που συνδυάζουν την πολυτελή και σύγχρονη κατασκευή με την γειτονιά των παιδικών μας χρόνων.

* Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλ: 2410 – 623013 & 6974033003.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω