Ξεκίνησαν οι εργασίες από τον ανάδοχο του έργου που προέκυψε μετά από δημοπρασία, στην είσοδο της Κοινότητας Βαμβακού, πλησίον των σχολικών μονάδων.

Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 103.154,29 ευρώ, ενώ η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από εθνική δαπάνη.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και στη διαμόρφωση χώρου για την εξυπηρέτηση εκδηλώσεων με μέγιστη χωρητικότητα 100 θέσεις. Προσδίδει δε, ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση ενός παραμελημένου χώρου στην Βαμβακού με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα.

Το έργο μελετήθηκε με βάση τη διαμόρφωση ελευθέρων υφισταμένων κοινόχρηστων χώρων σε χώρους συγκέντρωσης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και συναναστροφής των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, άλλα κυρίως την εποχή των διακοπών. Στόχος είναι να αποδοθεί στο νέο έργο, ο χαρακτήρας που του αρμόζει, διατηρώντας τη φύση και τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά, με ήπιες αναπλάσεις που ενισχύουν την υπάρχουσα περιβαλλοντική εικόνα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τονίζει πως «πρόκειται για μία περιοχή όπου γενικότερα παρατηρείται έλλειψη διαμορφωμένων χώρων ψυχαγωγίας καθώς και χρήσεων πολιτιστικών, αναψυχής και τουρισμού που θα ενίσχυαν την ανταγωνιστικότητα των οικισμών έναντι άλλων τουριστικών περιοχών. Οι νέες υποδομές θα ενθαρρύνουν την κοινωνικότητα και να δώσουν νέο βήμα στον πολιτισμό της περιοχής».

Σε ότι αφορά τις εργασίες που γίνονται, προβλέπεται η κατασκευή υπαίθριου χώρου εκδηλώσεων με μέγιστη χωρητικότητα 100 ατόμων, ενώ η παρέμβαση κατασκευάζεται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται σε αυτόν η δυνατότητα πρόσβασης και ατόμων με αναπηρία. Επιπρόσθετα θα διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος με τοποθέτηση κηποχώματος αλλά και φύτευση διαφόρων φυτών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω