Προγραμματισμένη σύσκεψη πραγματοποίησαν στη Βουλή η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, ο Γραμματέας του Κινήματος Ανδρέας Σπυρόπουλος και ο Διευθυντής της Κ.Ο. Γιάννης Κουτσούκος, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.), σε σχέση με τα πάγια ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.

Στην σύσκεψη, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, από την πλευρά της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. συμμετείχαν η Πρόεδρος κα Ειρήνη Μπεκιάρη, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεόδωρος Τσίπας, καθώς και οι κ.κ. Οδυσσέας Παυλόπουλος και Γεώργιος Λαζαρίδης, εκθέτοντας τα αιτήματά τους, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

-Την εξέλιξη των ΤΕ Μηχανικών στην ιεραρχία αντιστοίχως της ακαδημαϊκής τους εξέλιξης, με σκοπό τη δημιουργία μιας ενιαίας κατηγορίας Ανώτατης Εκπαίδευσης στο δημόσιο.

-Την ενδυνάμωση των Τεχνικών Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, με προσλήψεις υπαλλήλων κλάδου ΤΕ Μηχανικών, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν.

-Τη λειτουργία και τη στελέχωση των Υ.ΔΟΜ. σε όλους τους δήμους της χώρας, την κωδικοποίηση και την απλοποίηση της πολεοδομικής νομοθεσίας, ώστε να καταστεί προσβάσιμη σε όλους.

-Την αναμόρφωση των αποζημιώσεων των Μηχανικών που εκτελούν εκτός έδρας υπηρεσίες.

-Την επαναφορά του ειδικού επιδόματος 3 τοις χιλίοις επί του ορίου των πληρωμών των πιστώσεων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

-Την αμοιβή των μηχανικών για συμμετοχή τους σε επιτροπές.

-Και τέλος, τη χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος σε Μηχανικούς που εργάζονται σε επιβαρυμένους χώρους, όπως εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, υπηρεσίες καθαριότητας, κοιμητήρια, αμαξοστάσια κ.α.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, τονίστηκε πως ειδικά το θέμα της αναγνώρισης μιας ενιαίας κατηγορίας μηχανικών Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι αυτονόητα δίκαιο και γι’ αυτόν το λόγο η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία της Ευαγγελίας Λιακούλη είχε καταθέσει στο παρελθόν σχετική ερώτηση στη Βουλή, η οποία ωστόσο δεν απαντήθηκε ποτέ από την κυβέρνηση.

«Είμαστε διατεθειμένοι να επανακαταθέσουμε την ερώτηση, προκειμένου να βολιδοσκοπήσουμε επιτέλους τις προθέσεις της κυβέρνησης, σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα για τη λειτουργία του δημοσίου. Εφόσον και αυτή η ερώτηση μείνει αναπάντητη θα κλιμακώσουμε τη δράση μας στη Βουλή και με άλλα κοινοβουλευτικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Επιπλέον, είναι αυτονόητο ότι οι θέσεις του Κινήματος συμπίπτουν με αυτές της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. για την ανάγκη άμεσης στελέχωσης των Υ.ΔΟΜ. και των άλλων

τεχνικών υπηρεσιών, ειδικά, σε εκείνες τις περιοχές που έχουν πληγεί από θεομηνίες και υπάρχει ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των υποδομών, προκειμένου οι πολίτες να επανέλθουν σε μια στοιχειώδη κανονικότητα. Δεν θα συναινέσουμε στην άδικη υποβάθμιση ενός ολοκλήρου κλάδου εργαζομένων, καθοριστικής προσφοράς και σημασίας για τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, μετά το πέρας της συνάντησης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω