Η διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εργάζεται προς την κατεύθυνση της παροχής κρατικών ενισχύσεων για την αποζημίωση καλλιεργειών σταφυλιών και αχλαδιών, μετά τις κρατικές ενισχύσεις για τα μήλα και τα κάστανα, ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά.

Ο κ. Γεωργαντάς επισκέφθηκε τον Τύρναβο, όπου παρέστη στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Τυρνάβου. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος αναφέρθηκε στις ζημίες που υπέστησαν στις καλλιέργειές τους οι παραγωγοί του νομού Λάρισας και τους τρόπους στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, ειδικά τη φετινή χρονιά, εξαιτίας της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης, ως απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία.

Με το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Καπετάνος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Όπως έχω τονίσει επανειλημμένως, καθήκον μας είναι εν πρώτοις να ακούμε και στη συνέχεια να διαβιβάζουμε τα προβλήματα στα αρμόδια κέντρα λήψης αποφάσεων. Σε δεύτερο επίπεδο, λοιπόν, με κάθε ευκαιρία μεταφέρω στον ΥΠΑΑΤ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στο νομό μας, με γνώμονα την πραγματική στήριξη του Λαρισαίου παραγωγού, του αγροτικού εισόδηματος και εντέλει της αγροτικής οικονομίας της χώρας. Ο Γιώργος Γεωργαντάς, μου επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι μέλημα της Κυβέρνησης και του υπουργείου και άμεση προτεραιότητα είναι η αποζημίωση των παραγωγών αγροτικών προϊόντων, και συγκεκριμένα των σταφυλιών και αχλαδιών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, με το δεύτερο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων μέσω αποζημιώσεων, που έπονται. Έθεσα επίσης στον υπουργό το θέμα της ενίσχυσης σε αμύγδαλα-χωρίς να αποκλείεται- αλλά και στο βαμβάκι που λόγω της ουκρανικής κρίσης η τιμή κατρακύλησε στα 0,65 λεπτά.

Τέλος έθεσα το θέμα με τη συμβολαιακή γεωργία, όπου πρέπει να εφαρμόζεται μόλις το προϊόν παραδοθεί στους εμπόρους, γιατί κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει εφτά μήνες νωρίτερα την ποσότητα της παραγωγής και σε ποιον έμπορο θα παραδοθεί.

Η Κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι στηρίζει εμπράκτως το αγροτικό εισόδημα, δίνοντας προτεραιότητα στην ευημερία των παραγωγών στον πρωτογενή τομέα.

Συγχαρητήρια στην ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου και στον Πρόεδρο Βασίλη Μάικο».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω