“Οι αγρότες της χώρας είναι αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών. Πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, σε μια οδυνηρή περίοδο, όπου παγκόσμια οδεύουμε σε μια μεγάλη επισιτιστική κρίση και η διατροφική αυτάρκεια κάθε χώρας θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στην υπέρβαση της κρίσης αυτής”.

Αυτό τόνισε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής, μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο, στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της AgroThessaly 2023 που ξεκινά σε λίγες ημέρες στη Λάρισα με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΘ – HELEXPO.

Υποστήριξε ότι χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο για να κρατηθεί όρθια η Γεωργία και να αντιμετωπίσει την πολυεπίπεδη κρίση που προκαλεί ο συνδυασμός της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, στα λιπάσματα και συνολικά στο κόστος παραγωγής. Η διασύνδεση και η δικτύωση μεταξύ παραγωγών, πανεπιστημίων και τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί τη διέξοδο για τον περιφερειακό σχεδιασμό του αγροτοδιατροφικού τομέα που είναι ο βασικός πυλώνας της Τοπικής οικονομίας.

Τέλος ο κ. Νταής υποστήριξε ότι ο δρόμος για την ενίσχυση της Γεωργίας και γενικότερα του πρωτογενούς τομέα είναι η δημιουργία μεγάλων και ισχυρών συνεργατικών σχημάτων και συνεταιρισμών, ώστε η δύναμη να μεταφερθεί στους παραγωγούς και όχι τους μεσάζοντες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 13ης AgroThessaly σε συνεργασία με το Δήμου Τυρνάβου και την ΔΕΘ HELEXPO με θέματα:

1. Ολοκληρωμένη θεώρηση των Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών – Στρατηγική ανάπτυξης

Καθηγήτρια Δρ Ελένη Βογιατζή-Καμβούκου, Πρόεδρος Τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας Π.Θ.

2. Οινοποίηση, μία ολιστική προσέγγιση, απο το αμπέλι στο ποτήρι

Καθηγητής Δρ Αθανάσιος Μανούρας, Πρόεδρος Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας Π.Θ.

3. Καταπολέμηση – Διαχείριση της Σεπτόριας της Αχλαδιάς Δημήτριος Νατσιόπουλος, MSc Φυτοπαθολογίας, ΕΔΙΠ Τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας, Υποψήφιος Διδάκτορας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω