Την ένταξη όλων των καπνοπαραγωγών της χώρας στις αποζημιώσεις του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης de minimis, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης κάνοντας λόγο για «κατάφορη αδικία σε βάρος της πλειοψηφίας των καπνοπαραγωγών της χώρας».

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης τονίζει τα εξής: «Κατάφωρη αδικία σε βάρος της πλειοψηφίας των καπνοπαραγωγών της χώρας αποτελεί η απόφαση της Κυβέρνησης για εξαίρεση από τις αποζημιώσεις για τον καπνό όλων των καπνοπαραγωγών πλην αυτών του νομού Ροδόπης.

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι όλες οι περιοχές όπου καλλιεργείται ο καπνός βρέθηκαν αντιμέτωπες με αντίστοιχες ζημιές και απώλειες ,όπως η περιοχή της Ροδόπης, καθώς και ότι ΟΛΟΙ οι καπνοπαραγωγοί της χώρας είχαν απώλεια εισοδήματος από παρόμοιες αιτίες.

Η Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, εφαρμόζει μεροληπτικά μέτρα στήριξης, απαξιώνοντας την πλειοψηφία των πληττόμενων παραγωγών και αδιαφορώντας για την επιβίωση τόσο των ίδιων όσο και των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων.

Αγνοεί προκλητικά την αναγκαιότητα ικανοποίησης του δίκαιου αιτήματος για καθολική στήριξη από απώλεια εισοδήματος των καπνοπαραγωγών της χώρας και η επικίνδυνη εμμονή της για την μη εφαρμογή της ισονομίας οδηγεί την καπνοκαλλιεργεια σε αφανισμό.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω