Την αποζημίωση του κόστους επανασποράς του βαμβακιού σε καλλιέργειες της Θεσσαλίας που επλήγη από πλημμύρες, ζητά ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενούνται οι δηλώσεις του πρόεδρου της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστα Τζέλλα αναφορικά με το σοβαρό ζήτημα της επανασποράς στην καλλιέργεια βαμβακιού στην περιοχή της Καρδίτσας αλλά και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κ. Τζέλλας, αναφέρει ότι «υπάρχουν περιοχές στους Σοφάδες και τη Δ.Ε. Φύλλου, αλλά και σε τμήματα του Δήμου Καρδίτσας, όπου απαιτείται επανασπορά για περισσότερο από το 70% των στρεμμάτων της καλλιέργειας βαμβακιού» ενώ σημειώνει ότι « παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και στα Τρίκαλα και στα Φάρσαλα και σε άλλες περιοχές.»

Επισημαίνει ότι πιθανόν, «αυτό να αποτελεί συνέπεια από το πέρασμα του Daniel, υπό την έννοια ότι οι εκτάσεις δεν έφθασαν στο επιθυμητό σημείο θερμοκρασίας ή επιβαρύνθηκαν από φερτά στοιχεία και η σπορά δεν έφερε αποτελέσματα. Δεν είναι θέμα θερμοκρασίας περιβάλλοντος, καθώς τα προηγούμενα χρόνια οι αγρότες έσπερναν τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου χωρίς προβλήματα στην πορεία».

Εκφράζονται έντονες ανησυχίες για τα ποιοτικά και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά της παραγωγής μετά τις επανασπορές και δεδομένου ότι η επανασπορά σημαίνει διπλά έξοδα για τον καλλιεργητή, ζητείται η λήψη πολιτικής απόφασης για καταβολή αποζημίωσης της επανασποράς στην καλλιέργεια του βαμβακιού, καθώς δεν προβλέπεται γι’ αυτή την εποχή από τον ΕΛΓΑ».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω