Νέο περιστατικό απάτης σε βάρος Βολιώτη ιδιώτη αποκαλύφθηκε χθες. Μετά τον επαγγελματία, ο οποίος αποκάλυψε σε δήθεν πελάτη του τους κωδικούς τραπεζικής υπηρεσίας και έχασε 7.000 ευρώ από τον επαγγελματικό λογαριασμό του, ένας ακόμη έπεφτε θύμα επιτηδείου.Σύμφωνα με πληροφορίες και βάσει της καταγγελίας που έγινε στην Εισαγγελία Βόλου, το θύμα έλαβε στον ηλεκτρονικό του λογαριασμό fishing – mail. Ετσι λέγονται τα ηλεκτρονικά μηνύματα που αντιγράφουν πλήρως σελίδες οργανισμών και τραπεζών, με αποτέλεσμα το υποψήφιο θύμα να πιστεύει ότι πρόκειται για μήνυμα που προέρχεται όντως από τον εμφανιζόμενο φορέα. Αν «τσιμπήσει» και ακολουθήσει τον σύνδεσμο συμπληρώνοντας προσωπικά στοιχεία, αυτά υποκλέπτονται και στη συνέχεια οι επιτήδειοι δρουν ανενόχλητοι.

Ετσι έπεσε θύμα και ο Βολιώτης. Πείστηκε ότι το μήνυμα προέρχεται από τράπεζα με την οποία συνεργάζεται και ακολουθώντας το link στο οποίο τον παρέπεμπε το μήνυμα, συμπλήρωσε τα στοιχεία της κάρτας του προκειμένου δήθεν να την ενεργοποιήσει. Με τους κωδικούς, που υπέκλεψε ο επιτήδειος, προχώρησε σε αγορές 500 ευρώ κάτι που το θύμα αντιλήφθηκε αργά.

Είχε στην κάρτα του κωδικούς

Χρήματα από τον λογαριασμό του έχασε ένας ακόμη Βολιώτης. Είχε χάσει την κάρτα του, το τραγικό είναι όμως ότι είχε κολλημένο πάνω χαρτάκι με τον κωδικό pin, κάνοντας… εύκολο το έργο του αγνώστου που τη βρήκε και τη χρησιμοποίησε αποσπώντας χρήματα από τον λογαριασμό του.

Περισσότερα Εδω