Από το γραφείο του Βουλευτή Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιου Λιούπη γίνεται γνωστό ότι μόλις εγκρίθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», η διακήρυξη για την αντικατάσταση των προβολέων στα Χειρουργεία με σύγχρονους LED MAXI λαμπτήρες και η προμήθεια διαγνωστικών οθονών για το Ακτινολογικό Τμήμα. Άμεσα θα βγει ο διαγωνισμός.
Παράλληλα, το Νοσοκομείο Βόλου αναμένει σύντομα και την έγκριση για την αντικατάσταση του Μαστογράφου με Ψηφιακό, από το ίδιο πρόγραμμα.
Θα ακολουθήσουν δράσεις, που είναι ενταγμένες στο εν λόγω πρόγραμμα και αφορούν στην ενίσχυση με ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό για τη συμπαραγωγή ζεστού νερού- ατμού για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Νοσοκομείου και την ενεργειακή του αυτονομία.
Σχολιάζοντας την παραπάνω θετική εξέλιξη ο κ. Λιούπης ανέφερε πως «η ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών του Νοσοκομείου Βόλου αποτελεί μια σημαντική κίνηση, τόσο για το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα όλων των δημοσίων δομών, όσο και για την καλύτερη και πιο εξελιγμένη αντιμετώπιση των ιατρικών προβλημάτων. Συνεχίζεται η προσπάθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου να εντάξει στο πρόγραμμα της Ενεργειακής Αναβάθμισης σημαντικά τμήματα του Νοσοκομείου μας».

Περισσότερα Εδω