Με έντονο το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας και μετά την υποβολή τουλάχιστον 1700 αιτήσεων συνεχίζονται τα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) – Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212).

Τα προγράμματα εντάσσονται στη φιλοσοφία της “Πόλης που Μαθαίνει”, σε μια προσπάθεια ενεργοποίησης των πολιτών με δημιουργικές δράσεις στην κοινότητα και υλοποιούνται από το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Σεπτέμβριο και μέχρι τώρα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται 42 προγράμματα . Από αυτά έχουν ολοκληρωθεί 10, μεταξύ αυτών “Κοπτική-Ραπτική”, “Ιταλικά για τον Τουρισμό”, “Άθληση στην Τρίτη Ηλικία”, “Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες”, “Ηλεκτρονικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης” “Βασικά Γερμανι-κά, Γαλλικά”, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται άλλα 15 εκπαιδευτικά προγράμματα όπως “Θεατρικό Εργαστήρι”, “Ει-καστικό Εργαστήρι”, “Ισπανικά για τον Τουρισμό”, “Κοπτική-Ραπτική”. Παράλληλα, αναμένεται η έναρξη 17 νέ-ων προγραμμάτων όπως “Πρακτικές Συμβουλές Υγιεινής Διατροφής”, “Διαμόρφωση & Διακόσμηση Εσωτερι-κών Χώρων”, “Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής”, “Βασικά Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γερμανικά”, “Αγγλικά για το Χώρο Εργασίας”, “Τοπικοί Παραδοσιακοί Χοροί”, “Επαγγελματική Ενεργοποίηση Ανέργων Γυναικών”.

Τα τμήματα ενηλίκων λειτουργούν τόσο πρωινές όσο και απογευματινές ώρες διαδικτυακά και διά ζώσης στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου και στο Β΄ ΚΑΠΗ. Η Λάρισα ως «Πόλη που Μαθαίνει» υποστηρίζει, ενισχύει και προάγει κάθε διαδικασία τυπικής και άτυ-πης μορφής μάθησης καθώς τα τελευταία 6 χρόνια έχει επενδύσει σε δράσεις εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και δημιουργικής απασχόλησης του ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά της πόλης, τους γονείς, τα άτομα 3ης ηλικίας, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σε συνεργασία τόσο με Ινστιτούτα και Φορείς, όσο και με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς της πόλης.

Σύντομα θα υλοποιηθεί σεμινάριο επιμόρφωσης των εκπαιδευτών που υλοποιούν προγράμματα στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου των Πολιτών και του ΚΔΒΜ, με την επιστημονική ευθύνη του κ. Κόκκου Αλέξη, Καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων, πρόεδρο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα Εκμάθησης Η/Υ για άτομα της Τρίτης Ηλικίας με έξι πρωϊνά τμήματα να λειτουργούν στον χώρο του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης-Πανεπιστημίου των Πολιτών (Αιόλου 4).

Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας

Ρούσβελτ & Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος

Τηλ.: 2410680249, 2410680250, ώρες 08:00 – 14:00: Email: learning-city@larissa.gov.gr

Facebook: Larissa Learning City – Η Πόλη που Μαθαίνει

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω