Στα… κάγκελα είναι οι Λαρισαίοι κρεοπώλες λαμβάνοντας τους τελευταίους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίοι στην καλύτερη των περιπτώσεων καταγράφουν αυξήσεις 100%! Σε άλλες περιπτώσεις μάλιστα, η ανατίμηση αγγίζει το 400% φέρνοντας σε απόγνωση τα παραδοσιακά κρεοπωλεία.

Μιλώντας στο onlarissa.gr o πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας κ. Βαγγέλης Ρίζος εξήγησε πως «υπάρχει συνάδελφος που πλήρωνε 700 ευρώ ρεύμα το μήνα και τώρα καλείται να δώσει πάνω από 2.500 ευρώ, ενώ ένας άλλος που από 500 ευρώ το μήνα, πρέπει να πληρώσει 1.600 ευρώ!»

«Είναι εξωφρενικό αλλά είναι αληθινό, συνεχίζει, είμαστε ένας κλάδος που αποφεύγουμε τις διαμαρτυρίες. Εμμέσως πλην σαφώς όμως αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μας κλείσουν τα καταστήματα. Είναι άδικο όμως γιατί δουλεύουμε με μικρό ποσοστό κέρδους.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για αυτό που συμβαίνει με το ενεργειακό είναι θηλιά στο λαιμό μας παρότι σαν κλάδος δεν εκφράζουμε διαμαρτυρία εύκολα προσπαθούμε με την ποιότητα και με συλλογικές δράσεις να αντεπεξερχόμαστε σε κάθε δυσκολία που προκύπτει ,αλλά όταν έχουμε από 800€ μέχρι και 3.000 ευρώ το μήνα ρεύμα νομίζω ότι είναι δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα τέτοιο δυσβάσταχτο έξοδο ακόμη είναι σαν να προλογίζουν το κλείσιμο των καταστημάτων μας».

Παρά τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, ο κ. Ρίζος διαβεβαιώνει πως αυτές δε θα μετακυληθούν στους καταναλωτές οι οποίοι ήδη είδαν τα κρέατα να παίρνουν την ανιούσα λόγω των αυξήσεων στο χονδρεμπόριο.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω