«Η Ελλάδα απειλείται ευθέως και απροκάλυπτα από την Τουρκία. Οι επίσημες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, αλλά και των ηγετών της τουρκικής αντιπολίτευσης, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Επομένως, κανένα ρίσκο δεν θα επιτρεπόταν ως προς την άμυνα της χώρας, όπως αφελώς είχε αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Απέναντι σε μια άκρως αναθεωρητική δύναμη, η οποία εμφορείται από ανιστόρητα νεο-οθωμανικά οράματα, και δεν διστάζει να προβάλει την απειλή της στρατιωτικής βίας, ως μέσο επιβολής των παράνομων επιδιώξεών της, οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις συνιστούν μονόδρομο. Και αυτή είναι η επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με τις αγορές σύγχρονων οπλικών συστημάτων, για την αεροπορία, το ναυτικό και τον στρατό ξηράς, έπειτα από μια μακρά περίοδο που αυτές ήταν σε “πάγο”, δίνει το μήνυμα της ισχυρής αποτροπής». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ενημέρωση που είχε στην, κεκλεισμένων των θυρών, συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, από τον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, παρουσία της φυσικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της απόρρητης ειδικής συνεδρίασης τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν διεξοδικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Περράκης.

Ο κυβερνητικός βουλευτής στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «η χώρα μας κάθε μέρα που περνάει, με την ενίσχυση των Ενόπλων της Δυνάμεων, παράλληλα με την ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου συμμαχιών, αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά σε τέτοιο βαθμό, που όχι μόνον είναι ικανή να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις όταν και σε όποιον αμφισβητήσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά διαδραματίζειήδη κυρίαρχο ρόλο στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο, υπερασπιζόμενη ταυτοχρόνως τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην παρούσα συγκυρία, που λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, επικρατεί μια γενικότερη ανησυχία για την συμπεριφορά των αναθεωρητικών δυνάμεων σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω