«Εδώ από τα υψώματα της Πίνδου, βλέποντας κανείς πιο ξεκάθαρα την αξία της πίστης και των παραδόσεών μας στην ενδυνάμωση της εθνικής συνοχής, μπορεί να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, παρά τις αντιξοότητες που μας ταλαιπωρούν εξαιτίας εξωγενών κρίσεων. Η ιστορία διδάσκει ότι όποτε προτάσσουμε τα μεγάλα και σπουδαία που μας ενώνουν, παραμερίζοντας τα μικρά και εφήμερα που ενίοτε μας χωρίζουν, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο τόπος θα πάει μπροστά».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την υπαίθρια αρχιερατική λειτουργία που τέλεσε στη Σαμαρίνα ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ, λόγω των αναστηλωτικών έργων στον επιβλητικό ναό της Μεγάλης Παναγιάς.

Ο Θεσσαλός πολιτικός που τίμησε το έθιμο και συμμετείχε στον παραδοσιακό τρανό χορό, τον τσιάτσιο, στη δήλωσή του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που δημιουργεί στην ευρωπαϊκή οικονομία η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας που επέφερε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Όπως είπε η κυβέρνηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έμπρακτη στήριξη των πολιτών που υφίστανται τις συνέπειες της ακρίβειας. Ήδη, έχει στηρίξει με στοχευμένα μέτρα τους περισσότερο ευάλωτους, αλλά και τη μεσαία τάξη. Και με τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται από την εκτίναξη του τουριστικού προϊόντος, αλλά και το επενδυτικό περιβάλλον που συμβάλει στην ανάπτυξη, εξοικονομούνται πολύτιμοι πόροι που θα δώσουν πολύτιμες ανάσες στην ελληνική κοινωνία. Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τις επόμενες μέρες, ο πρωθυπουργός θα εξειδικεύσει τα μέτρα-ανάσες για τη στήριξη των νοικοκυριών.

Προϋπόθεση, όμως, για να μην χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού στην υπερδεκαετή περίοδο της κρίσης και των μνημονίων, είναι να μην έχουμε πολιτικά πισωγυρίσματα. Η χώρα δεν πρέπει να χάσει το κεκτημένο της πολιτικής σταθερότητας. Αν διολισθήσει σε πολιτική αστάθεια οι συνέπειες μπορεί να είναι μοιραίες για την πατρίδα. Στο χέρι μας είναι να μην το επιτρέψουμε».

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω