Το καλοκαίρι και η Λάρισα συναντήθηκαν πρώιμα φέτος, ο καύσωνας χτύπησε τις λαρισινές πόρτες πολύ νωρίς και οι Λαρισαίοι ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να δροσίσουν τα βράδια τους. Το ραντεβού για τις παρέες και η διέξοδος είναι οι ταράτσες. Αυτό το «κύμα» που ξεσήκωσε ευχάριστα και την δική μας πόλη τα τελευταία χρόνια, αυτό το trend που στην πόλη μας βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή, και μάλιστα έγινε και Φεστιβάλ.

Το “Τaratsa Film Festival” που δεν αποτελεί λαρισινή έμπνευση μεν, καθώς υπάρχει σε όλο τον κόσμο, αλλά στη Λάρισα το έφερε για πρώτη φορά η ιδιοκτήτρια μιας ταράτσας που γράφει ιστορία στην διασκέδαση της Λάρισας μερικά χρόνια τώρα και δεν είναι άλλη από την Δήμητρα Μπαράτση, την ιδιοκτήτρια του «Καφενείον Η ΓΗ», ένα παραδοσιακό μαγαζί στον λόφο του Φρουρίου που αγάπησαν πολλές γενιές νεολαίας την τελευταία δεκαετία. Μάλιστα δεν έμειναν θαμώνες μόνο στην αρχή της νιότης τους, αλλά το «Καφενείον Η ΓΗ», συνεχίζει να αποτελεί το αγαπημένο τους στέκι.

Το παρεΐστικο κλίμα, η απλή αλλά με προσεγμένες πινελιές διακόσμηση, τα παραδοσιακά τραπεζοκαθίσματα τόσο εντός όσο στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού έρχονται και «παντρεύονται» γλυκά, προσδίδοντας μια μοναδική ατμόσφαιρα στο αγαπημένο καφενείο των Λαρισαίων οι οποίοι απολαμβάνουν την παγωμένη αγαπημένη τους μπύρα ή το κοκτέιλ τους, ακόμη ακόμη και το τσιπουράκι τους συνοδεία παραδοσιακών εδεσμάτων, πάντα στις πιο προσιτές τιμές.

Το ατού του «Καφενείον Η ΓΗ» οι απολαυστικές μουσικές βραδιές που μας ταξιδεύουν στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα και το κερασάκι,  το “Τaratsa Film Festival” το οποίο ξεκίνησε η Δήμητρα Μπαράτση και συνεργαζόμενη με άλλες ταράτσες της πόλης, ήρθε να μας προσφέρει όμορφες κινηματογραφικές βραδιές.

Το 6ο Τaratsa Film Festival Λάρισας υπόσχεται μαγικά ταξιδιάρικα βράδια στους σινεφίλ και φίλους του υπαίθριου σινεμά της πόλης. Προβολές ταινιών από ψηλά με θέα τα αστέρια.

Τo Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πύλες του φέτος την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 5 του ίδιου μήνα. Θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβαλ Ταινιών Μικρού Μήκους -Artfools- Λάρισας. Για πρώτη χρονιά φέτος θα φιλοξενηθούν ταινίες από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδας, ενώ το Φεστιβάλ στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Η Δήμητρα αναζητούσε και βρήκε την όασή της στην δίκη της ταράτσα την οποία πλέον μοιράζεται με πολλούς Λαρισαίους που αγάπησαν την ιδέα της και την ακολουθούν.

Φέτος μάλιστα η ταράτσα του «Καφενείον Η ΓΗ» είναι ανανεωμένη και μας ταξιδεύει στο Μεξικό. Αεράκι, δροσιά, ουρανός και παρεϊστικη διάθεση σε έναν χώρο που χωράει πολλά άτομα, με άνεση. Το καφενείο φέτος το καλοκαίρι… ευωδιάζει Μεξικό, κοκτέιλ, φαγητό, μουσική, όλα σε μεξικάνικο χρώμα!

Το «Καφενείον Η ΓΗ» φυσικά παραμένει στους παραδοσιακούς του ρυθμούς που όλοι οι Λαρισαίοι αγάπησαν, και από πάνω του, στην αγαπημένη μας ταράτσα,  μεξικανικές βραδιές με θέα!

Μάλιστα το καφενείο του χρόνου κλείνει μια δεκαετία και αυτά που έρχονται  δεν μπορούμε να τα φανταστούμε καν. Εκπλήξεις και καλλιτεχνικές παρουσίες που θα μας εντυπωσιάσουν.

Προς το παρόν όμως φέτος το καλοκαίρι θα ζήσουμε σε μεξικάνους ρυθμούς και το μυαλό και η ψυχή μας θα ταξιδέψει νοερά μίλια μακριά!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω