Με υπερηφάνεια η “Innovation hive” πραγματοποιεί την εκδήλωση, “CultureTalks”, που αναδεικνύει τον συναρπαστικό συνδυασμό τεχνολογίας, πολιτισμού και τέχνης. Σκοπός είναι η δημιουργία μιας κοινότητας που ενσωματώνει την πολυπολιτισμική προοπτική μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, αναδεικνύει τα στοιχεία επιχειρηματικότητας που πρέπει να τη συνοδεύουν αλλά και την ανάγκη για ίση πρόσβαση σε όλους . Το “CultureTalks” αντλεί έμπνευση από τη διαχρονική αξία της παράδοσης, συνδυάζοντάς την με τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να ενισχύσει την πολιτιστική κατανόηση τόσο σε τοπικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Στο πλαίσιο του “CultureTalks,” εξετάζουμε επίκαιρα θέματα που προκαλούν σκέψη, όπως η Ψηφιοποίηση στον Πολιτισμό, η Διατήρηση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η Συμπερίληψη μέσω της Τέχνης. Η ψηφιοποίηση αναδεικνύει τον ρόλο της τεχνολογίας στη διατήρηση και διάδοση του πολιτιστικού πλούτου, ενώ η προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς ενισχύει τη σύνδεση μεταξύ παρελθόντος και παρόντος. Η συμπερίληψη μέσω της τέχνης αναδεικνύεται ως κρίσιμος παράγοντας για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία και την αποδοχή στην κοινωνία μας.

Η προσέγγιση μας εκφράζεται για πρώτη φορά με το Culture Lab, μιας πρωτοποριακής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία διαμορφώνουμε και προωθούμε αυτές τις ιδέες, με στόχο την ενίσχυση του πολιτισμού πολυεπίπεδα. Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει ένα στόχο της Innovation Hive που αποσκοπεί στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και παρέχει εκπαιδευτικά εργαλεία για την επιμόρφωση των επαγγελματιών του πολιτισμού και όχι μόνο.

Είτε είσαι καλλιτέχνης, δημιουργός, επαγγελματίας του πολιτισμού ή απλώς λάτρης της τέχνης, το Culture Lab σε καλεί να συμμετάσχεις σε ένα δυναμικό κοινό, στις 21/11/2023 και ώρα 19:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Δήλωσε συμμετοχή για να επεκτείνεις τον πολιτιστικό σου αντίκτυπο αναβαθμίζοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητες σου.

Το Culture Lab είναι ο χώρος όπου ο πολιτισμός συναντά την τεχνολογία, δημιουργώντας μια νέα εποχή συνεργασίας και εξέλιξης.

Ελάτε να διαμορφώσουμε μαζί ένα μέλλον που συνδυάζει την παράδοση την τέχνη και καινοτομία, μέσα από τον πολιτιστικό πλούτο που καθένας μας φέρνει στο τραπέζι» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Links

Innovation hive https://innovationhive.eu/?utm_source=pressrelease&utm_medium=article&utm_campaign=onlarissa&utm_id=culturelabevent

δηλωσε συμμεροχη https://l.linklyhq.com/l/1ujDA

culture lab https://culturelab.gr/?utm_source=pressrelease&utm_medium=article&utm_campaign=onlarissa&utm_id=culturelabevent

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω