Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και η αντίδρασή τους προς αυτό είναι η αιτία που ξεσηκώθηκαν προβαίνοντας σε μηχανοκίνητη διαμαρτυρία σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης τόσο οι ταξιτζήδες της Λάρισας όσο και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.

Η μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε από την σκεπαστή της Νεάπολης και όλα μαζί τα οχήματα ξεκίνησαν για να διασχίσουν τη Λάρισα και να καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία. Ταυτόχρονα οι οδηγοί ταξί προχώρησαν σε δίωρη στάση εργασίας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιοκτητών Ταξί νομού Λάρισας έκανε λόγο για “«νομοσχέδιο-λαιμητόμο» που κατατέθηκε προς ψήφιση στη βουλή. Η δήθεν καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να πατάξει η κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα άλλο από την εξοντωτική υπερφορολόγηση των μικρών επιχειρήσεων και που οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια σε νέα χρέη, οικονομική ασφυξία και τελικά λουκέτα”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας η οποία διαμαρτύρεται για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επιλέγοντας επίσης ως τρόπο αντίδρασης την μηχανοκίνητη πορεία.

«Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας. Το νομοσχέδιο είναι πρόχειρο από την πρώτη στιγμή. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αγωνιστούμε για την κατάργησή του», τόνισε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Λάρισας, κ. Νίκος Πιπερίδης.

Ο Άγγελος Μεταξάς, αντιπρόεδρος Σωματείου Ταξί Λάρισας, έκανε λόγο για φορολογικό νομοσχέδιο έκτρωμα προσθέτοντας «μας διώχνουν με αυτόν τον τρόπο από τα επαγγέλματά μας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει αυτό το νομοσχέδιο που είναι απόλυτα άδικο».

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος, πρόεδρος ΟΕΒΕΛ με την σειρά του ανέφερε: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι άδικο, κάνει τεκμαρτή φορολόγηση χωρίς πραγματικά εισοδήματα».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω