Στην τηλεθέαση της εκπομπής του αναφέρθηκε ο Γιώργος Λιάγκας, το πρωί της Τρίτης 24/1 μέσα από το «Πρωινό». Ο παρουσιαστής έστειλε σαφές μήνυμα στο κοινό «να μην κοιτάζει δεξιά και αριστερά νούμερα και νουμεράκια».

«Θα πω κάτι που το λέω για πρώτη φορά. Αφορά και την αφεντιά μου. Η τηλεόραση, οι εκπομπές και οι ζώνες εξελίσσονται. Και στην Ελλάδα, η τηλεόραση είναι προσωποκεντρική. Ταυτίζεται ο κόσμος με το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που βλέπει καθημερινά να μπαίνουν στο σπίτι τους. Κακά τα ψέματα, πολλές φορές προσαρμόζεται η ζώνη στα πρόσωπα κι όχι τα πρόσωπα στη ζώνη.

Πρέπει να αφουγκράζεσαι την κοινωνία, να αντιλαμβάνεσαι τι πρέπει να τους δώσεις και να προσαρμόζεσαι εσύ. Το ότι εδώ, έχω επιλέξει να έχω συνεργάτες μόνο δημοσιογράφους, καθόλου lifestyle πρόσωπα, είναι τυχαίο; Δεν το πληρώνω σε –αυτό που λέμε- νούμερα σε μικρές ηλικίες; Το πληρώνω. Είναι, όμως, επιλογή δική μου, είναι μία πρόταση δική μου που έχει αποδεχτεί και στηρίζει ο σταθμός. Κάνουμε μία εκπομπή που αρέσει, δεν αρέσει κυρίως στο 80% αμιγώς δημοσιογραφική. Αυτή είναι η αλήθεια.

Όποιος θέλει τη βλέπει, όποιος θέλει δεν την βλέπει. Δεν είναι υποχρεωτικό. Μας τιμά το γεγονός, και θα το πω για πρώτη φορά και τελευταία, ότι η πλειοψηφία του κόσμου καθημερινά από την πρώτη ημέρα έναρξης της τηλεοπτικής σεζόν, επιλέγει να βλέπει αυτή την εκπομπή. Μην βλέπετε δεξιά και αριστερά, νούμερα, νουμεράκια, συμβολή οδών Συγγρού κτλ. Η πλειοψηφία του κόσμου βλέπει καθημερινά σαν πρώτη επιλογή, αυτή εδώ την εκπομπή. Αυτό κάτι δείχνει για όλους μας. Άρα γιατί να πούμε εμείς ότι πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο;

Τώρα, ότι είναι μία ζώνη που παράγει και χρήματα και πρέπει να έχει κι άλλα πράγματα μέσα που θα φέρουν χρήματα στον σταθμό, το αποδεχόμαστε και προσαρμοζόμαστε κι εμείς σε αυτό. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Περισσότερα Εδω