Πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα η τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2022 για 7η συνεχή χρονιά, από το Health Daily και τη BOUSSIAS, παρουσία των δύο Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Υγείας, κ.κ. Μάριου Θεμιστοκλέους και Ιωάννη Κωτσιόπουλου, καθώς και του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ κου Γιώργου Πατούλη.

Το χρυσό βραβείο απονεμήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο» στην κατηγορία Δράσεις Πρόληψης / Έγκαιρης Διάγνωσης για την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία). Το χρυσό βραβείο επέδωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κ. Γρηγόρη Βλαχάκη, παρουσία της Υπεύθυνης του γραφείου πρόληψης θαλασσαιμίας του Γ.Ν. Λάρισας, κας Γεωργίας Οικονόμου PhD, MSc Βιοχημικού και της Διευθύντριας Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Γ.Ν. Λάρισας, κας Δήμητρας Σαρακατσάνου.

 

Για την βράβευση ο κ. Βλαχάκης δήλωσε: «Με το χρυσό αυτό βραβείο για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη θαλασσαιμία επιβραβεύεται η Ειδική Μονάδα Πρόληψης, η Ειδική Μονάδα κλινικής παρακολούθησης και αντιμετώπισης. Ουσιαστικά επιβραβεύονται το σύνολο των ενεργειών μας ως Νοσοκομείο για την Μεσογειακή Αναιμία. Το εξαιρετικό έργο της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας, το Ειδικό Καρδιολογικό Ιατρείο και το Ειδικό Ηπατολογικό Ιατρείο που ιδρύσαμε και λειτουργούν υπό την ευθύνη της Καρδιολογικής και της Γαστρεντερολογικής κλινικής καθώς και ο εξειδικευμένος έλεγχος στο Ακτινολογικό τμήμα, που αφορά την εξέταση με πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία (MRI) και περιλαμβάνει τόσο την αναίμακτη ποσοτικοποίηση της εναπόθεσης σιδήρου στην καρδιά και στα συμπαγή όργανα της κοιλίας, όσο και τη λεπτομερή μελέτη για τον εντοπισμό επικίνδυνων επιπλοκών, σε πολύ πρώιμο στάδιο, επίσης επιβραβεύονται. Μοναδικές, καινοτόμες υπηρεσίες που θέτουν το Γ.Ν. Λάρισας στην πρωτοπορία για τις υπηρεσίες προς θαλασσαιμικούς ασθενείς.

Και η καμπάνια δεν σταματά στο χρυσό βραβείο, συνεχίζεται με την επιστημονική εκδήλωση στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στις 5 Νοεμβρίου, με τίτλο «Απεικονιστικός έλεγχος και παρακολούθηση αιμοσφαιρινοπαθειών», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Νομού Λάρισας.

Ευχαριστούμε θερμά την επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων για την βράβευση με το GOLD βραβείο άλλης μιας βέλτιστης πρακτικής του Γ.Ν. Λάρισας. Η αλλαγή της νοοτροπίας, οι σύγχρονες πρακτικές διοίκησης με την χρήση των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας με την παράλληλη ενίσχυση αλλά και προβολή του έργου των ιατρών, των νοσηλευτών και των λοιπών εργαζομένων συνεχίζονται».

Tα Healthcare Business Awards ως διοργάνωση επιβραβεύουν κάθε χρόνο τις επιχειρήσεις, τους φορείς, τους συλλόγους ασθενών και τους οργανισμούς του κλάδου της Υγείας για τις βέλτιστες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις, τις αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, τις συνέργειες, καθώς και τις πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Aξιολόγησης, κος Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), δήλωσε: «Οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στον χώρο της υγείας, όπως η πρόσφατη πανδημία Covid – 19, κατέστησαν σαφές ότι οι παγκόσμιες πολιτικές και στρατηγικές θα πρέπει να θέτουν ως προτεραιότητα την επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία, ειδικά στον τομέα της υγείας. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ πολύ σημαντικό τον θεσμό των HBA, καθώς επιβραβεύει καινοτόμες δράσεις, αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και έχουν ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την κοινωνική προσφορά».

Απονεμήθηκαν βραβεία σε Οργανισμούς, Επιστημονικούς Φορείς, Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Υγείας, για την προσφορά τους, τις καινοτόμες δράσεις και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε όλο το φάσμα της Υγείας. Χορηγός των ΗΒΑ 2022 ήταν το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), ενώ την Αιγίδα τους στη φετινή διοργάνωση έδωσαν οι: Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και HL7 Hellas. Media Partner των βραβείων ήταν η εταιρεία PHOCUS.

Δείτε το βίντεο της βραβευμένης καμπάνιας του Γ.Ν. Λάρισας για τη Θαλασσαιμία:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω