Επιμορφωτική – επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η άσκηση είναι φάρμακο» διοργανώθηκε σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, στο κτίριο «Κατσίγρα» στη Λάρισα.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν το Νομαρχιακό Τμήμα της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής του νομού Λάρισας (ΠΕΠΦΑ) και το Εθνικό Κέντρο – Η Άσκηση είναι Φάρμακο – Ελλάς με την υποστήριξη του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και της σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου – Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς (Exercise is Medicine-Greece) και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Κουτεντάκης, καθώς και ο Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Τζιαμούρτας.

Χαιρετισμούς έκαναν: ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λιούπας Νικόλαος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) Δήμου Λαρισαίων κ. Μόρας Ευάγγελος.

Στην ημερίδα συζητήθηκαν τα επιμέρους θέματα:

«Άσκηση και προσαρμογές για την υγεία και την αθλητική απόδοση» Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Τζιαμούρτας, Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ -ΠΘ, με γνωστικό αντικείμενο: « Βιοχημεία της Άσκησης».

«Άσκηση και υγεία: παρελθόν, παρόν και μέλλον» Εισηγητής: κ. Ιωάννης Κουτεντάκης, Ομότιμος Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ (Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Εθνικό Κέντρο – Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς (Exercise is Medicine-Greece)

Η ημερίδα απευθυνόταν σε πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής και άλλων συναφών ειδικοτήτων, σε γονείς, αθλητές και στο ευρύτερο κοινό.

Τον συντονισμός της είχε το μέλος της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών του ΠΣΑΤ, δημοσιογράφος κ. Κέλλας Σωτήρης.

Παράλληλα με την εκδήλωση στην είσοδο του αμφιθεάτρου «έτρεχαν» και οι εκλογές του Ν.Τ. ΠΕΠΦΑ Λάρισας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κωνσταντίνου Τσιτώτα (προέδρου Ν.Τ. ΠΕΠΦΑ Λάρισας) στο onlarissa.gr:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω