Οριστική λύση στο μείζον θέμα που απασχολεί τους κτηνοτρόφους του νομού Λάρισας και αφορά την εξισωτική αποζημίωση τους για το 2022, δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρμόδιου υπουργού κ. Γεώργιου Γεωργαντά, των βουλευτών του νομού Λάρισας Στέλλας Μπίζιου και Χρήστου Κέλλα και εκπροσώπων των αγελαδοτρόφων της Λάρισας και της επαρχίας Ελασσόνας.

Σε σχετική της δήλωση η κα Μπίζιου επισημαίνει:

«Μετά τη διαπίστωση πως οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι του νομού Λάρισας δεν συμπεριλαμβάνονται στην κατάσταση εγκεκριμένων παραγωγών της 1ης κατάταξης, δυνάμει της οποίας θα γίνουν οι σχετικές πληρωμές, κατατέθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρόταση, η οποία τελικά έγινε αποδεκτή και έτσι δίνεται πλέον η δυνατότητα σε όσους κτηνοτρόφους δεν ήταν στη σχετική λίστα, να υποβάλλουν προσφυγή κατά των αποτελεσμάτων και να ενταχθούν στην αξιολόγηση της 2ης κατάταξης των δικαιούχων και να λάβουν και αυτοί τη σχετική αποζημίωση στον λογαριασμό τους και μάλιστα εντός του Δεκεμβρίου».

Επιπλέον, όσον αφορά τη συνδεδεμένη ενίσχυση βοοειδών, για πρώτη φορά, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι αγελαδοτρόφοι, προσδίδεται μεγαλύτερο βάρος στο παραγόμενο εγχώριο προϊόν με την καταβολή ενισχύσεων στα βοοειδή που θα σφάζονται από 5 ως 12 και 12 μέχρι 24 μήνες, με αντίστοιχα ποσά, (200-250 ευρώ αντίστοιχα). Η ενίσχυση αυτή είναι συμπληρωματική για την θηλάζουσα αγελάδα που ενισχύεται με χαμηλότερο ποσόν περίπου 108 ευρώ.

«Με συνεργασία και χωρίς προκαταλήψεις, δουλεύουμε για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι μας. Η κτηνοτροφία του νομού Λάρισας αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας ολόκληρης της χώρας, γι’ αυτό και η κυβέρνηση της ΝΔ στέκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα τους. Ευχαριστώ τον αρμόδιο υπουργό για τη συνεργασία και τη διάθεση να βρεθούν λύσεις. Οι κτηνοτρόφοι του το αναγνωρίζουν. Η αναβάθμιση της υπαίθρου και της κτηνοτροφίας ειδικά αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ», κατέληξε στη δήλωσή η κα Μπίζιου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω