Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου η εκδήλωση για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων «Σχολεία για όλους» και «Ο Κήπος των πολιτισμών στην Ευρώπη» που διοργάνωσε το 3ο  Γυμνάσιο Λάρισας με τη συμμετοχή του 1ου  Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας. Παράλληλα, υλοποιήθηκε η τελετή λήξης των ΔΥΕΠ ΚΑΙ ΤΥ-ΖΕΠ 2021-2022 και η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου.

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων κ. Δεληγιάννης Δ. , η Συντονίστρια Παιδαγωγικής Ευθύνης κ Κανδύλα Ι., ο Διοικητής Δομής Κουτσόχερου κ. Παπαπαρίσης Α., η Σ.Ε.Π. Αστικού Ιστού κ. Μακρή Δ., η Σ.Ε.Π. Δομής Κουτσόχερου κ. Αβέλλα Σ., οι κυρίες Μπίτη Ε., Χόβα Ε. και Βροντάκη Φ. από τη  Μ.Κ.Ο  DRC, ο κ. Υψηλός Α. και η κ. Παπαδοπούλου Α. από τη Μ.Κ.Ο ΚΕΑΝ, ο κ. Βίρης Β. από τη Μ.Κ.Ο Μετάδραση, οι κ. Βασιλάκου Δ. και κ. Κολοκοτρώνη Ε.  του  1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας καθώς και εκπρόσωποι του Κοινωνικού ΕΚΑΒ. Στη γιορτή παραβρέθηκαν καθηγητές, γονείς και μαθητές του 1ου Πειραματικού Σχολείου Λάρισας, του 3ου Γυμνασίου Λάρισας, μαθητές των τμημάτων ΔΥΕΠ και ΖΕΠ από την Δομή Προσφύγων Κουτσόχερου, καθώς επίσης και οι γονείς τους, μαθητές από τη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων του ΚΕΑΝ στο Κόκκινο Νερό. Επίσης, μαθητές από την Εσθονία, την Ισπανία και την Γερμανία πουσυμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+ και καθηγητές που τους συνόδευαν στη χώρα μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από την διεύθυνση του σχολείου και ακολούθησαν τραγούδια και χοροί από τις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ERASMUS+ «Garden of cultures in Europe» (Ισπανία, Εσθονία, Γερμανία, Ελλάδα). Η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Λάρισας με τις οδηγίες της καθηγήτριας μουσικής κ.Πουλαράκη Αικ. και η ομάδα χορού υπό την επίβλεψη της γυμνάστριας κ. Παλαμιώτη Σ. παρουσίασαν τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας. Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των υπολοίπων χωρών του Προγράμματος καθώς και των μαθητών της ΔΥΕΠ  με τον δικό τους παραδοσιακό χορό. Εντυπωσιακή υπήρξε επίσης η παρουσίαση χορών latin  από τη μαθήτρια μας Χρυσάνθη Σταματίου και τον Βασίλη Φαρμάκη.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Σχολεία για όλους» όπως τα οικογενειακά τους δένδρα, τις ιστορίες των οικογενειών τους και των ονομάτων τους, την πορεία ζωής τους, παραμύθια, παροιμίες και τραγούδια από τις χώρες καταγωγής τους.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων στον προαύλιο χώρο στήθηκε φεστιβάλ παραδοσιακών γεύσεων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Λάρισας καθώς επίσης η ΜΚΟ ΚΕΑΝ και γονείς των μαθητών ΔΥΕΠ και ΖΕΠ της Δομής Προσφύγων του Κουτσόχερου, δίνοντας μία γευστική νότα στη γιορτή.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το αποχαιρετιστήριο πάρτι των μαθητριών/μαθητών της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου προσφέροντας έντονες στιγμές συγκίνησης.

Θερμές ευχαριστίες στα Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. και τη Βιομηχανία αναψυκτικών ΚΛΙΑΦΑ  για την ευγενική χορηγία τους, τη ΜΚΟ DRC για την μετακίνηση των προσφύγων και την προσφορά νερού στους παρευρισκόμενους, το προσωπικό της ΜΚΟ Κοινωνικό ΕΚΑΒ για τη βοήθεια, τον Azizγια την διερμηνεία κατά τη διάρκεια της γιορτής  καθώς επίσης και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου, σταθερό αρωγό σε όλες τις ανάγκες του σχολείου. Τέλος ευχαριστούμε το Thessalia T.V  που κάλυψε την εκδήλωση.

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ αφήνοντας υπέροχες αναμνήσεις σε συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω