Μία όμορφη γιορτή, γεμάτη χρώμα, μουσική και παιδικές χαρούμενες φωνές χάρισαν μαθητές, μαθητευόμενοι και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Αγίας στην πόλη τους, με τη Γιορτή Λουλουδιών που διοργάνωσαν.

Την Παρασκευή 13Μαΐου, τα σχολεία της πόληςκαι οι πολίτες της Αγιάς έδωσαν το παρών, συμμετέχοντας στην πρώτη Γιορτή Λουλουδιών που διοργανώθηκε στην πλατεία της πόλης.

Χιλιάδες ανθοκομικά αλλά και λαχανοκομικά φυτά μοιράστηκαν δωρεάν στους κατοίκους της περιοχής.Τα φυτά παρήγαγαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ στο θερμοκήπιο του σχολείου, με τη συμβολή του προγράμματος «Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»,(ΜΝΑΕ), με συντονιστή υλοποίησης σχεδίων δράσης το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας Noesis.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των πολιτώνγια τα φυτά που διατέθηκαν,καθώς και για τις οδηγίες φροντίδας των φυτών, που είχαν εκτυπωθεί από τους μαθητές.

Παράλληλα με τη διανομή των φυτών έγινε ενημέρωση από καθηγητές και μαθητές του σχολείου για τους τομείς και τις ειδικότητες του Επαγγελματικού Λυκείου Αγιάς, μοιράστηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό, ενώ επίσης παρουσιάστηκανδείγματα από εργασίες των μαθητών.

Σε ειδικό χώρο πολυμέσων παρουσιάστηκε όλη η διαδικασία παραγωγής των φυτώναπό το σπόρο, έως την τελική τους ανάπτυξη.

Την Γιορτή Λουλουδιών επισκέφτηκαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς, το Γενικό Λύκειο Αγιάς, καθώς και το Γυμνάσιο Αγιάς.

Ιδιαίτερο τόνο στη γιορτή έδωσαν οι μαθητές του 2ουΔημοτικού Σχολείου Αγιάς,οι οποίοι με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαν σε δύοΒιωματικά Εργαστήρια του ΕΠΑΛ Αγιάς Το πρώτο αφορούσε την φύτευση πανέμορφωνανθόφυτων (καλεντούλες, πανσέδες και πετούνιες)σε παρτέρι της πλατείας της Αγιάς, ενώ το δεύτερο αφορούσε το γέμισμα μικρών γλαστρών με εδαφικό υλικό και τη μεταφύτευση σπορόφυτων ανθοκομικών φυτών, γνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο οι μαθητές, μια φάση της παραγωγής των φυτών. Και τα δύο εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητευόμενων.

Η χαρά των μαθητών ήταν διάχυτη για τις εργασίες που επιτέλεσαν. Τελειώνοντας, κάθε μαθητής έλαβε ένα γλαστράκι, το οποίο θα φροντίζει μέχρι την ανθοφορία του.

Σκοπός της εκδήλωσης,μεταξύ άλλων, ήταν το άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία και η ανάδειξη των δυνατοτήτων και προοπτικών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για τον τόπο.

Η όμορφη μέρα, οι μουσικές επιλογές, η ζωντάνια της διανομής των φυτών, η χαρά των παιδιών στα βιωματικά εργαστήρια και στις παρουσιάσεις, η κίνηση πολιτών και μαθητών στους χώρους της γιορτής, το κέρασμα που προφέρθηκε, έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στην πόλη της Αγιάς.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε μαθητές και μαθητευόμενους του ΕΠΑΛ, καθώς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό για την τεράστια προσπάθεια, τη δουλειά τους και τη διοργάνωση της γιορτής. Πολύτιμη ήταν και  η συμβολή από την πλευρά του Δήμου του Δημοτικού Συμβούλου,κ. Ζάχου Μπατζιόλα που πάντα πρόθυμος, στάθηκε δίπλα στους μαθητές και έλυσε πολλά από τα προβλήματα στο στήσιμο της γιορτής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω