Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στα χωριά του Δήμου Τεμπών η εορτή της Κοιμήσεως και η εις τους Ουρανούς Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Πλήθος πιστών προσήλθαν ευλαβικά στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς του Δήμου Τεμπών για να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και να συμψάλουν τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 14 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας λειτουργούντος του ιερέως της ενορίας π. Δωροθέου και εψάλησαν από γυναικεία χορωδία τα Εγκώμια της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ραψάνη, ενώ νεαρά κορίτσια έραναν τον Επιτάφιο της Υπεραγίας Θεοτόκου με ροδοπέταλα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, στους δρόμους του χωριού συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου.

Στην ομιλία του ο π. Δωρόθεος αναφέρθηκε στη μεγάλη αυτή Θεομητορική εορτή για την Ορθοδοξία και την πατρίδα μας, παροτρύνοντας τον πιστό λαό να καταφεύγει μέσω της προσευχής στην προστασίας της Μητέρας του Θεού, η Οποία αποτελεί την μεσίτρια που ενώνει τη γη με τον ουρανό και προσφέρει τη χαρά και την ελπίδα.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 15 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Κρανέα του Δήμου Τεμπών ο ιερέας π. Δημήτριος λειτούργησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μαιμάρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ και δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Νικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Ζαρδούκας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ραψάνης κ. Δημήτριος Ζήλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρανιάς κ. Ιωάννης Μήτσιου, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και αρκετοί πιστοί και επισκέπτες.

Ο δήμαρχος κ. Μανώλης, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και να ακούσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για επίκαιρα τοπικά ζητήματα.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω