Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, το απόγευμα , στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Συκούριο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον Εσπερινό της εορτής.

Στην ιερά ακολουθία μετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Ιγνάτιος, ο Ιερέας του χωριού π. Γεώργιος και μεγάλος αριθμός κληρικών της Ι. Μητροπόλεως.

 

Μετά την ευλόγηση των άρτων ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του θείου λόγου αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής των δύο μεγάλων αυτών μορφών τής Ορθοδοξίας και στον ρόλο που διαδραμάτισαν στη στήριξη και διάδοση τού Χριστιανισμού.

Στον πανηγυρικό εσπερινό παρέστησαν οι βουλευτές Λάρισας κ. κ. Χρ. Κέλλας και Βασ. Κόκκαλης, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γ. Μανώλης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Τάνια Δόκου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ. Δημήτριος Μαιμάρης, ο Διοικητής της 361 ΠΑΠ Χρήστος Χατζής, ο Διοικητής του Α.Τ. Τεμπών Πρόδρομος Χαρισμανίδης, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων και μέλη αυτών και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, ενώ πλήθος πιστών κατέκλυσε τον ιερό ναό.

Στη συνέχεια κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Θέμιδος, όπου ακολούθησαν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων, χορός ζούμπα και συνεχίστηκε με λαϊκό γλέντι.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας λειτουργούντος του π. Σέργιου και συλειτουργούντος του π. Γεωργίου και παρουσία αρκετών πιστών. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, τελέστηκε και περιφορά της ιεράς εικόνος σε κεντρικούς δρόμους του Συκουρίου με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου, την ακολουθία ιερέων και πλήθους κόσμου.

Στην πρωινή αυτή εορτή το «παρών» έδωσαν: Ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τεμπών κ. Δημήτριος Μαϊμάρης, Αντιδήμαρχοι, και δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων και μέλη αυτών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω