Αισιόδοξο κλίμα επικράτησε στη συνάντηση του νέου προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου με τους εκπρόσωπους της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΕΟΚ συναντήθηκε με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον Γιώργο Καλαϊτζή και τον Βασίλη Παρθενόπουλο και αμέσως μετά παραχώρησε δηλώσεις, τονίζοντας πως οι δύο πλευρές θα πορευτούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναπτυχθεί το ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Έχω την τιμή να έρθουν στα γραφεία και να με επισκεφτούν οι άνθρωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ανταλλάξαμε απόψεις για το καλό του ελληνικού μπάσκετ και την αναβάθμιση του ελληνικού μπάσκετ και των Εθνικών Ομάδων σε ένα εξαιρετικό κλίμα. Είμαι σίγουρος πως θα προχωρήσουμε σε πολύ όμορφες ενέργειες και κινήσεις για να αναβαθμίσουμε αυτό το οποίο αγαπάμε όλοι μας, που είναι το μπάσκετ στην Ελλάδα».

Για το αν υπήρξε σύγκλιση απόψεων μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού: «Όταν μιλάμε για μπάσκετ που αγαπάμε και υπηρετούμε όλοι μας το μόνο καλό συνεργαζόμενοι προς την ίδια κατεύθυνση είναι να αναβαθμίσουμε αυτό που κάποιοι το λένε προϊόν και εγώ το λέω αγάπη και τρέλα».

Για το αν μπορεί να υπάρξει κοινή συνάντηση Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού με την ΕΟΚ σε καλό κλίμα: «Όλα τα βήματα πρέπει να είναι προσεκτικά σε ό,τι κάνουμε. Σημασία έχει πως όλοι θέλουμε το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν ξεκάθαρες σχέσεις από όλους μας και ειλικρινείς σχέσεις. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι το οποίο χτίζεται σιγά – σιγά, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με ενέργειες».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλαϊτζής σχολίασε:

«Αρχικά, χαιρόμαστε πάρα πολύ ως Παναθηναϊκός που κάναμε και επίσημα την πρώτη επίσκεψη και γνωριμία με τον καινούργιο πρόεδρο. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Είναι ένας άνθρωπος του μπάσκετ. Είμαστε σίγουροι πως οτιδήποτε γίνει από εδώ και πέρα θα έχει γνώμονα μόνο το καλό. Το καλύτερο. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, πάντα σέβεται τους θεσμούς και τους κανόνες και αυτό θα συνεχίσει να κάνει και από εδώ και πέρα, όπως έκανε και πριν».

Για την ενδεχόμενη κοινή συνάντηση Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού με την ΕΟΚ: «Νομίζω πως στο μπάσκετ είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, παρά αυτά που μας χωρίζουν. Οπότε, απαντώντας και στο ερώτημά σας, νομίζω πως όπως είπε και ο πρόεδρος ο σεβασμός κερδίζεται. Από τους θεσμούς και μεταξύ των ανθρώπων. Μέσα στο επόμενο μπασκετικό διάστημα μπορεί να έρθει και αυτή η ώρα».

Και τέλος, ο Βασίλης Παρθενόπουλος επεσήμανε: «Ουσιαστικά εγώ θα ήθελα να πω και αυτά που είπα στη συνάντηση με τον κ. Λιόλιο. Μεταφέραμε κάποιες καθαρές σκέψεις, τις οποίες είμαστε εδώ για να στηρίξουμε. Θα τις στηρίξουμε, όπως τις στηρίξαμε και στο παρελθόν. Θα στηρίξουμε και τον ίδιο εφόσον αυτά μπουν σε μια σωστή γραμμή και είναι προς όφελος του μπάσκετ. Τον ευχαριστούμε πολύ για τη συνάντηση. Μιλάμε για την ανάγκη του ελληνικού μπάσκετ να πάει μπροστά, όπως ήταν πριν. Να είναι το καλύτερο μπάσκετ, γιατί όχι και στην Ευρώπη».

Περισσότερα Εδω