Τεράστιες ζημιές σε απέραντες εκτάσεις καλλιεργειών στους δήμους της ΠΕ Λάρισας Κιλελέρ και Τεμπών προξένησε χθες το απόγευμα η σφοδρή χαλαζόπτωση.

Οι αγρότες μετρούν τις πληγές τους και δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ακόμη τη νέα τεράστια καταστροφή που υπέστησαν.

Τις κατεστραμμένες καλλιέργειες επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί της Τρίτης κλιμάκια του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο ο οποίος τόνισε: «Οι παραγωγοί να κάνουν αρχικά δηλώσεις ζημιάς, θα δοθεί προτεραιότητα στα σιτηρά που χρήζουν άμεσης εκτίμησης γιατί είναι στο στάδιο της συγκομιδής και στην συνέχεια θα περάσουμε και στις υπόλοιπες καλλιέργειες. Με συνεργασία με όλους τους φορείς θα τα καταφέρουμε για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους παραγωγούς».

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Μπίλλης, από την πλευρά του σημείωσε: «Είχαμε επανάληψη του ίδιου φαινομένου τις τελευταίες δέκα μέρες. Αρκετά χωριά του δήμου Κιλελέρ και όχι μόνο υπέστησαν τεράστιες ζημιές. Σαφείς οδηγίες θα δοθούν στους παραγωγούς και εμείς ζητάμε εκτίμηση από έμπειρους ανθρώπους».

Τέλος ο εντεταλμένος σύμβουλος αγροτικών θεμάτων του δήμου Κιλελέρ κ. Γιάννης Κουκούτσης σημείωσε: «Ξεκίνησαν ήδη να κάνουν ενστάσεις οι παραγωγοί, τρεις γεωπόνοι βρίσκονται στο παλιό δημαρχείο της Νίκαιας – Ξεκίνησαν ήδη και μία ακόμη στο παλιό δημαρχείο του Κιλελέρ. Οι εκτιμήσεις πρέπει να είναι άμεσες γρήγορες και αντικειμενικές».

Δείτε φωτογραφίες από την Χάλκη:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω