«Η Οικονόμειος Σχολή Τσαριτσάνης αποτελεί θεμέλιο λίθο της πνευματικής αναγέννησης του τόπου μας και δικαίως θεωρείται πια ως Ιστορικός Τόπος, καθώς εκεί δίδαξαν οι μεγαλύτεροι λόγιοι του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, όπως ο Πέζαρος, ο Ρήγας Βελεστινλής, ο Κούμας, ο Οικονόμου εξ Οικονόμων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων και στην απελευθέρωση του Γένους».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, στην εκδήλωση για την ανακήρυξη και ένταξη της Οικονόμειου Σχολής Τσαριτσάνης στα νεώτερα μνημεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, συνεχάρη θερμά την Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Λάρισας, Θεοδώρα Κάλλα, τόσο για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της σημαντικής πολιτιστικής εκδήλωσης, όσο και για την καθοριστική συμβολή της στην επίτευξη του στόχου της ένταξης της Οικονόμειου Σχολής στα μνημεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “ήταν η πρωτεργάτρια της προσπάθειας να ξεκινήσουν οι ενέργειες για τον χαρακτηρισμό της Σχολής ως Ιστορικού Τόπου”.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε και στην πρόθεση ένταξης στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO του Αρχοντικού Σβάρτς στα Αμπελάκια, θέτοντας εαυτόν στην διάθεση του Δήμου Τεμπών, για την επίτευξη του στόχου.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, δήλωσε:

«Είμαστε υπερήφανοι για την παιδεία μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω