Το φλουρί της βασιλόπιτας στην καθιερωμένη ετήσια κοπή της πίτας του Συλλόγου Σαρακτσαναίων επαρχίας Αγίας κέρδισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος.

Ο Λαρισαίος πολιτικός παρέστη στη Δήμητρα Αγιάς, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση για την «Κοπή της Βασιλόκλουρας» του τοπικού συλλόγου Σαρακατσαναίων. Εκεί είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους συμμετέχοντες και να συγχαρεί τη διοίκηση του συλλόγου για το σπουδαίο έργο που επιτελεί στη διατήρηση και τη μεταλαμπάδευση της σαρακατσάνικης  παράδοσης στις νέες γενιές

«Όπως όλοι γνωρίζετε, όντας κι εγώ ο ίδιος σαρακατσάνος και τιμώντας την κουλτούρα μας, από μικρό παιδί, από τα μαθητικά μου χρόνια υπηρέτησα τις αξίες του σαρακατσάνικου τρόπου ζωής  και αγωνίστηκα για τη διατήρηση των ηθών και των εθίμων. Με μεγάλη χαρά αλλά και συγκίνηση διαπιστώνω την σπουδαία προσπάθεια που καταβάλλετε προς αυτή την κατεύθυνση και ιδιαίτερη ικανοποίηση και υπερηφάνεια μου προκαλεί η συμμετοχή των νέων παιδιών στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιείτε ανά διαστήματα. Ενδυναμώνεται, έτσι, η πεποίθησή μου ότι οι νέες και οι νέοι του τόπου μας, σε πείσμα των καιρών και παρά τις σειρήνες της εποχής, επιστρέφουν στην παράδοση, τιμούν τον τόπο τους και τις αξίες που διδάχτηκαν από τους προγόνους μας και είναι έτοιμοι να διαδώσουν και να κάνουν γνωστά τα ήθη και τα έθιμα της σαρακατσάνικης παράδοσης σε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας. Σας συγχαίρω για την προσφορά σας και εύχομαι μία καλή χρονιά σε όλες και όλους», τόνισε ο Χρήστος Καπετάνος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του και συνεχάρη προσωπικά τον Πρόεδρο του συλλόγου Γεώργιο Γεωργουλάκο και τον χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Σαμουρέλη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω