Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» και ο Φιλανθρωπικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα ¨Η ΑΡΩΓΗ¨ μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Γυμνασίου Αμπελώνα επισκεφθήκαμε το σχολείο και πραγματοποιήσαμε ενημέρωση των μαθητών/τριων για θέματα Εθελοντισμού, Κοινωνικής Προσφοράς και Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η ενημέρωση των μαθητών/τριων έγινε από τον Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα ¨Η ΑΡΩΓΗ¨ κ. Κουκούλη Γεώργιο και από τον Πρόεδρο και τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» κ.κ. Γιαννόπουλο Ιωάννη και Παπαϊωάννου Απόστολο.

Ο κ. Κουκούλης αναφέρθηκε στις αξίες και τα οφέλη του Εθελοντισμού, τονίζοντας ότι πολλές εκστρατείες για θέματα Αιμοδοσίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναλφαβητισμού, Εμβολιασμών, πρόληψης και ενημέρωσης, αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος στηρίχθηκαν και στηρίζονται στην εθελοντική εργασία και προσφορά. Επίσης τόνισε ότι ο Εθελοντισμός δεν επιβάλλεται, είναι κατάθεση ψυχής. Στην συνέχεια ο κ. Κουκούλης παρουσίασε στους μαθητές/τριες το έργο του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα ¨Η ΑΡΩΓΗ¨, που αφορά την κοινωνική Αλληλεγγύη, με την διάθεση τροφίμων – ρούχων – παιχνιδιών μέσα από το “ΜΑΓΑΖΑΚΙ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα, αλλά και τις πολιτιστικές δράσεις του Συλλόγου με παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες με ιατρικά θέματα, διοργάνωση σεμιναρίων πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ, προμήθεια Εξωτερικού Απινιδωτή, εκδηλώσεις με την Μικτή Χορωδία και άλλες. Στο τέλος κάλεσε τους μαθητές να κάνουν τον Εθελοντισμό πράξη και στάση ζωής για να κάνουμε τον Αμπελώνα κέντρο του Εθελοντισμού.

Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο κ Γιαννόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στην σημασία του εθελοντισμού και στις δράσεις που συμπεριλαμβάνει, σταθερές και επαναλαμβανόμενες μέσα από συγκροτημένα προγράμματα ή οργανώσεις, οπότε συνήθως καλείται επίσημος εθελοντισμός, είτε δράσεις προσωπικές, πρόσκαιρες και μοναδικές (ανεπίσημος). Κατόπιν, αναφέρθηκε στην προσφορά της Τράπεζας Αίματος αρχικά και του Συλλόγου στη συνέχεια στα 31 τους χρόνια ζωής και δράσης, παραθέτοντας συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία, τονίζοντας παράλληλα τις μεγάλες ανάγκες αίματος που υπάρχουν στη χώρα και στις προσπάθειες και τον διαρκή αγώνα που καταβάλλουν όλοι οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών σε όλη τη χώρα, για την προώθηση και την διάδοση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας, μέχρις ότου, η Πατρίδα μας καταστεί επιτέλους Αυτάρκης σε Εθελοντικά προσφερόμενο αίμα!

Ακολούθησε ενημέρωση από τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα ¨Η ΕΛΠΙΔΑ¨ κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε για την σημασία του Εθελοντισμού και παρουσίασε αναλυτικά όλες τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες του Συλλόγου καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις θερμές ευχαριστίες των Προέδρων των δύο Συλλόγων κ.κ. Κουκούλη και Γιαννοπούλου προς τον Διευθυντή κ. Μιχάλη Γκαλμπογκίνη και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου, τόσο για την ευγενική τους πρόσκληση για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης, όσο και για την Άριστη μέχρι σήμερα Συνεργασία τους με τους δύο Συλλόγους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω