Την προηγούμενη εβδομάδα στο Πουρνάρι του Δήμου Τεμπών, στο θαυματουργό εργαστήρι σαπουνιού και βοτάνων της κ. Ασημίνας Χατζηπαναγιώτου, επισκέφθηκε το 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας με σχολεία του προγράμματος Erasmus από τις χώρες: Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία και Γαλλία, με σκοπό τη γνωριμία και την εξοικείωση των μαθητών με τα βότανα και το ελαιόλαδο.

Εκεί, οι μαθητές συνέλεξαν τα βότανα, τα ξεχώρισαν και έφτιαξαν σαπούνια και κρέμες. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν ελαιοπερίβολα και  περιποιήθηκαν τα ελαιόδενδρα.

Τέλος, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο Συκουρίου “Ιωάννης Πράπας” και γεύτηκαν τοπικές λιχουδιές κοντά στον καταρράκτη.

Τη συντροφιά των μαθητών συνόδευσαν ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης και ο Αντιδήμαρχος  της Δημοτικής Ενότητας Νέσσωνος Χρήστος Κρικώνης.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος επέδειξαν ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του προγράμματος, καλοσώρισαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους και τόνισαν τη σπουδαιότητα εκπαιδευτικών ανταλλαγών οι οποίες ενισχύουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα και βοηθούν στη βελτίωση των αναλυτικών σχολικών προγραμμάτων σε όλα τα ευρωπαϊκά σχολεία.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω