Η Νίκη Λυμπεράκη και η εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» έκαναν οδοιπορικό στο Μάτι 5,5 χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά καταγράφοντας μαρτυρίες ανθρώπων για τις τραγικές ώρες το καλοκαίρι του 2018.

Ο Αριστείδης Χερουβείμ έχασε στη φωτιά τη μητέρα του, την αδελφή του και τις 5χρονες ανιψιές του. Ο ίδιος αναφέρει πως ο πόνος που κουβαλούν οι συγγενείς όσων έφυγαν είναι τεράστιος, τόσο μάλιστα που κάποιοι δεν τον άντεξαν.

«Τα τελευταία 5,5 χρόνια δεν κοιμάμαι. Μια μητέρα δεν το άντεξε, “έφυγε” 6 μήνες μετά τον θάνατο του γιου της. Ο Παναγιώτης ήταν 29 ετών, δεν ζούσε στο Μάτι, ήταν περαστικός για τον Μαραθώνα και τον έριξε η Αστυνομία στις φλόγες» είπε λέγοντας πως πηγαίνει κάθε μέρα στα δικαστήρια. 

«Υπάρχει ομαδικός τάφος στη Ν. Μάκρη και κανείς δεν έχει πει τι έχει μέσα (..). Το Λιμενικό που είχε τόσες ευθύνες αθωώθηκε. Μην πω για τις πολιτικές ευθύνες. Κάναμε μηνύσεις και σε πολιτικά πρόσωπα, δεν μπήκαν καν στον κόπο να το συζητήσουν στη Βουλή και έχει παραγραφεί φυσικά από το 2021.

Το κάδρο δημιουργήθηκε πριν πάμε στη δίκη. Μιλάμε για πλημμέλημα. Έγιναν προσπάθεια να γίνει κακούργημα και απορρίφθηκαν οι αιτήσεις. Την πρώτη μέρα μας έβαλαν σε αίθουσα που δεν ήταν καν κατάλληλη και δεν χωρούσαμε. Δείξαμε μεγάλη ανοχή σε πολλά πράγματα, δικαίωση δεν μπορεί να υπάρξει. Περιμένω με αγωνία την αγόρευση του Εισαγγελέα γιατί φάνηκε να έχει καταλάβει τι έχει γίνει» είπε ο Αριστείδης Χερουβείμ.

Περισσότερα Εδω