Τον κώδωνα του κινδύνου για ένα «θερμό» επεισόδιο και μάλιστα εν μέσω θέρους, έκρουσε από τη Λάρισα ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης, μιλώντας σε εκδήλωση στη Λάρισα, με θέμα «ανάλυση των σύγχρονων γεωπολιτικών δυνάμεων», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ν. Λάρισας.

Ο κ. Μάζης δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για τη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ που δεν είναι ίδια όπως είπε όταν πρόκειται για την Ουκρανία, όπως όταν πρόκειται για την Ελλάδα και την Κύπρο που είναι μέλη του.

«Το καλοκαίρι, εξήγησε, μάλλον θα είναι θερμό. Φοβάμαι πως ναι γιατί η κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας. Έχουμε περάσει πλέον από πλευράς Τουρκίας και το επίπεδο της διπλωματικής ευγενείας. Είδαμε τις επιθέσεις που έγιναν στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού από τον κ. Ερντογάν και βεβαίως ανησυχώ ιδιαιτέρως για το θέμα των υπερπτήσεων οι οποίες είναι καθαρά καταπάτηση εθνικής κυριαρχίας και καταρράκωση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου».

Δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για δηλώσεις που γίνονται για την Κύπρο και για την αδιαφορία του ΝΑΤΟ, συμπληρώνοντας πως «το φετινό καλοκαίρι πιθανότατα να χρειαστεί να αποδείξουμε την αποφασιστικότητά μας ούτως ώστε να στείλουμε μήνυμα πρώτα στους Τούρκους και9 κυρίως στο ΝΑΤΟ και να καταλάβει ότι εάν δε τιθασεύσει την απειλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, πιθανότατα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει μία έκρηξη στη νοτιοανατολική πτέρυγα, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία».

Δείτε τι δήλωσε:

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω