Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον Διοικητή του ΕΚΑΒ.Συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΚΑΒ, κ. Νίκο Παπαευσταθίου, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης. Ο Βουλευτής τόνισε τον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο που επωμίστηκε το ΕΚΑΒ εν μέσω της πανδημίας, στον οποίο ανταποκρίνεται -κατά γενική ομολογία- πολύ ικανοποιητικά. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, εργαζόμενοι καθημερινά για τη φροντίδα των ασθενών με κίνδυνο της δικής τους ζωής.

Σε σχέση με το Νομό Μαγνησίας, ο κ. Παπαευσταθίου αναγνώρισε την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Βόλου. Ταυτόχρονα, από την πλευρά του ο Διοικητής του ΕΚΑΒ συμφώνησε στην ανάγκη σύστασης Τομέα ΕΚΑΒ στην Αργαλαστή, όπου σε πρώτη φάση θα υπάρξει ενίσχυση με προσωπικό για να εκτελούνται όλες οι βάρδιες.

Ο κ. Παπαευσταθίου διαβεβαίωσε τον Βουλευτή, ότι θα ενταχθεί το Τρίκερι στην ευθύνη του πλωτού ασθενοφόρου των Βορείων Σποράδων, ώστε να μειωθεί δραστικά ο χρόνος διακομιδών από τις 4 ώρες, που απαιτούνται αυτή τη στιγμή, σε 40 λεπτά.

Ο κ. Λιούπης έθεσε στον κ. Παπαευσταθίου το γενικότερο ζήτημα της οργανωμένης προνοσοκομειακής επείγουσας φροντίδας στη Θεσσαλία, με τους ορεινούς όρους των Αγράφων, της Νότιας Πίνδου, του Ολύμπου, του Πηλίου, της Όθρυος και φυσικά τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Ο Βουλευτής τόνισε την αξία που έχει για τη Θεσσαλία ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγράμματος αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ με έδρα τη Λάρισα. Σε σχέση με το ζήτημα των αεροδιακομιδών, συζητήθηκε και η αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης για πρόσληψη ιπταμένων ιατρών και πληρωμάτων, προκειμένου για τη στελέχωση των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, σε αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος που στηρίζεται σε εθελοντές ιατρούς και διασώστες.

Όλα αυτά στοχεύουν στο να διεκπεραιώνονται οι διακομιδές σε οργανωμένη δομή εντός της γνωστής ως “χρυσής ώρας”, δηλαδή εντός μίας ώρας από το περιστατικό -καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα σημειώνονται οι μισοί θάνατοι σε επείγουσες καταστάσεις-, ώστε να επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ασθενείς.

Περισσότερα Εδω